Đukanović: Ugasiti nacionalnu avio-kompaniju može biti veoma rizično i nepromišljeno

"O našem nacionalnom, razvojnom interesu niko neće brinuti osim naše Vlade. Današnja odluka nije izraz takve brige. Prije bih rekao da je riječ o čistom populizmu, sa moguće nenadoknadivim štetama po nacionalnu ekonomiju"

43612 pregleda 154 reakcija 152 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević

Ugasiti biznis je jednostavno i brzo, čak i nacionalnu avio-kompaniju. Ali može biti i veoma rizično i nepromišljeno, posebno u zemlji koja četvrtinu svog BDP stvara u turizmu, a koja nije iskoristila ni 50 odsto svojih potencijala u toj djelatnosti.

To je na Tviter nalogu napisao predsjednik države Milo Đukanović.

"Neće ih ni iskoristiti bez lakše dostupnosti destinacije, a nje nema, između ostalog, i bez nacionalnog avio prevoznika. O tom našem nacionalnom, razvojnom interesu niko neće brinuti osim naše Vlade. Današnja odluka nije izraz takve brige. Prije bih rekao da je riječ o čistom populizmu, sa moguće nenadoknadivim štetama po nacionalnu ekonomiju", piše na Đukanovićevom Tviter nalogu.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić danas je saopštio da osnivanje nove avio kompanije ne koštam te da je "to osnivački kapital koji bi trebalo da se oplodi".

"Trošak će biti nula, a investicija u zavisnosti od procjene. Racionalno ćemo razmisliti koliko je novca potrebno za osnivanje kompanije, vodićemo se principom održivosti", rekao je Spajić.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da Vlada nema niti jedan zakonski osnov da produži život Montenegro Airlinesu.

"Mi ne možemo da donesemo nijednu zakonitu odluku kojom ćemo pomoći Montenegro Airlinesu", saopštio je Bojanić.

Bonus video: