Bošković: Svi ostali zakoni koji su nelegalno izglasani su kolateralna šteta Zakona o slobodi vjeroispovijresti

"Krivicu što pojedini zakoni nijesu stupili na snagu, pa i oni koji se tiču ekonomskih tema, isključivo snosi nova vlast koja je, na silu, bez kvoruma, dakle suprotno zakonu i Ustavu održala sjednicu parlamenta"

30831 pregleda 86 reakcija 86 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: DPS
Predrag Bošković, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković saopštio je da se ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić "služi jeftinim populizmom i manipulacijama, javno potcjenjujući inteligenciju građana".

"Krivicu što pojedini zakoni nijesu stupili na snagu, pa i oni koji se tiču ekonomskih tema, isključivo snosi nova vlast koja je, na silu, bez kvoruma, dakle suprotno zakonu i Ustavu održala sjednicu parlamenta. Povod za ovo pravno nasilje, nijesu bili zakoni o kojima Spajić govori već jedan zakon, koji je za novu vlast i njihove mentore značajniji od svih drugih: Zakon o slobodi vjeroispovijesti", saopštio je Bošković.

Dodao je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti "morao da bude usvojen 28. decembra".

"Kako bi se ova vlast pohvalila još jednom bizarnošću - da je srušila stari zakon tačno na godišnjicu njegovog izglasavanja. Svi zakoni koje je nelegalno izglasala vladajuća većina, samo su kolateralna šteta ovog jednog, i izraz potrebe nove vlasti da udovoljavaju ucjenama i zahtjevima svojih mentora", zaključio je Bošković.

Bonus video: