Spajić: Zbog odluka Đukanovića 99 odsto privrednih subjekata je sada nelegalno

"A defakto je bacio pod voz i dio privrede pogođene covid-om jer je zaustavio podršku i kreditiranje iste neprodužavanjem roka za primjenu Bazel 3 standarda", naveo je Spajić

48076 pregleda 826 reakcija 38 komentar(a)
Milojko Spajić, Foto: Savo Prelević
Milojko Spajić, Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić naveo je da je zbog odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra, "99 odsto privrednih subjekata u Crnoj Gori je sada nelegalno".

"Odbijanjem da potpiše set ekonomskih zakona koje je nova vlada donijela kao vid pomoći privredi uslijed covid krize, predsjednik Đukanović pokušava da nastavi svoju "politiku ekonomski spržene zemlje". Zbog ovog poteza, 99% privrednih subjekata u CG je sada nelegalno...", napisao je Spajić na Tviteru.

Dodao je da privredne subjekte Đukanović "dovodi u situaciju da moraju da plaćaju kazne jer nisu imali vremena da se fiskalizuju".

"A defakto je bacio pod voz i dio privrede pogođene covid-om jer je zaustavio podršku i kreditiranje iste neprodužavanjem roka za primjenu Bazel 3 standarda", napisao je Spajić.

Bonus video: