Prijave za subvencije i sjutra

Subvencija se odnose na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, djelatnosti predškolskog obrazovanja i brige o djeci, i druge uslužne djelatnosti u organizaciji događaja čije je održavanje zabranjeno

7132 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rok za podnošenje prijave za isplatu subvencija za decembarske zarade ističe sjutra.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja (MER) su podsjetili da se zahtjevi podnose na isti način kao i do sada.

Subvencija se odnose na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, djelatnosti predškolskog obrazovanja i brige o djeci, i druge uslužne djelatnosti u organizaciji događaja čije je održavanje zabranjeno.

Sljeduju i privredna društva i preduzetnike koji pružaju usluge u djelatnostima vezanim za aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama („balonima“) za rekreaciju, drugim zatvorenim objektima ovog tipa, kao i u dječjim igraonicama.

Subvencije se produžavaju i za zaposlene kojima su naredbama Ministarstva zdravlja, zbog suzbijanja epidemije, određene mjere stavljanja u karantin ili samoizolaciju, kao i za novo-zapošljavanje pod istim uslovima kao i u periodu jul-novembar 2020. godine.

Za isplatu ovih subvencija čekalo se mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije za prvi i treći paket mjera, što je dozvoljeno u iznosu do 800.000 eura po korisniku.

Bonus video: