"ToMontenegro": Ove nedjelje tender za konsultanta

"Transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni", poručio je ministar Milojko Spajić

20003 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Međunarodni tender za konsultanta na poslu osnivanja nove nacionalne avio-kompanije "ToMontenegro" biće raspisan ove nedjelje, najavio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Rekao je da su netačni navodi u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je riječ o gorućim tema. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio kompanije je, na nivou svijetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom - transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni,” kazao je Spajić, kako je saopšteno iz ministarstva.

Povezani članci

14. Januar 2021.

Hogan nije savjetnik za novu avio-kompaniju

Iz Vlade su naglasili da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno.

"Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo. Kao što znate ova Vlada je, i na svom primjeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orjentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promjenama za naše društvo", zaključuje se u saopštenju Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Bonus video: