kazao da najveću odgovornost snose bivši premijeri

Konatar: Đukanović, Lukšić i Marković da odgovaraju zbog palih garancija

Konatar ističe da je važno da Tužilaštvo sve slučajeve dovede do kraja da bi, kako je kazao, "vidjeli ko je krao" i oštetio državni budžet za 220 miliona eura

15035 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Konatar, Foto: URA
Konatar, Foto: URA

Najveću odgovornost u slučajevima palih garancija u iznosu od preko 220 miliona eura u proteklih deset godina snose bivši premijeri iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), saopštio šef poslaničkog kluba koalicije “Crno na bijelo” i potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Istakao je da je zbog toga vrlo važno da Tužilaštvo sve slučajeve dovede do kraja da bi, kako kaže Konatar, "vidjeli ko je krao" i oštetio državni budžet za 220 miliona eura.

“Svi u Crnoj Gori znamo ko je jedini mogao da odobri garancije Vlade od 220 miliona eura, čak i privatnim firmama bez pokrića, koje su na kraju platili građani. Znaju dobro i u Tužilaštvu ko su u tom periodu bili premijeri tj. oni bez čijeg potpisa nije moglo biti isplaćeno 220 miliona eura na štetu države Crne Gore”, ukazuje Konatar.

Napominje Milo Đukanović, Igor Lukšić i Duško Marković moraju odgovarati, kao bivši premijeri tokom čijih mandata se "desila pljačka i za čije vrijeme se budžet države oštetio za preko 220 miliona eura".

“Vlada je u većini slučajeva bez pokrića garantovala za krađu novca svih nas poreskih obveznika, pa očekujemo da Tužilaštvo ide do kraja, do predsjednika Vlade iz tog perioda, koji su dali zeleno svjetlo i bez čijeg odobrenja se cijela priča oko garancija ne bi mogla izvesti. Svako onaj ko je zlopotrijebio makar euro novca građana i oštetio državu mora odgovarati, ali moraju odgovarati svi nalogodavci i kreatori, i oni koji su nesavjesnim radom to dopustili, a ne samo izvođači radova”, naglašava Konatar.

Poručio je da u Crnoj Gori ne smije biti nedodirljivih i da zakon mora važiti jednako za sve.

Preporučujemo za Vas