Vlada razrješava odbore direktora željezničkih preduzeća

"Naglašeno je da se vanredne skupštine akcionara sazivaju radi razrješenja sadašnjih i imenovanja novih članova odbora direktora ovih privrednih društava, zbog lošeg upravljanja društvima i negativnih finansijskih rezultata u dužem vremenskom periodu"

13507 pregleda 63 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Vlada je donijela odluke o sazivanju vanrednih skupština akcionara Montecarga, Željezničke infrastrukture Crne Gore, Održavanja željezničkih voznih sredstava i Željezničkog prevoza Crne Gore.

"Naglašeno je da se vanredne skupštine akcionara sazivaju radi razrješenja sadašnjih i imenovanja novih članova odbora direktora ovih privrednih društava, zbog lošeg upravljanja društvima i negativnih finansijskih rezultata u dužem vremenskom periodu", saopšteno je iz Vlade.

Vlada je prihvatila zahtjev kineske Exim banke za izmirenje dospjelih obaveza po osnovu izdatih garancija brodarskim kompanijama, u iznosu od 4,64 miliona dolara, uvećanih za dodatne troškove kamate koji će se naknadno obračunati od dana dospjeća do dana plaćanja, u eurskoj protivvrijednosti.

Vlada je dala saglasnost i da se dospjele obaveze izmire Exim banci do roka navedenog u zahtjevu.

"Takođe, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da nakon plaćanja garantovanog iznosa dostavi potrebnu dokumentaciju Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa Crne Gore" navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju o izmirenju obaveza prema Exim banci po osnovu državnih garancija izdatih za potrebe kreditnih aranžmana zaključenih između Crnogorske plovidbe Kotor i Exim banke, kao i Barske plovidbe i Exim banke.

"Kao i Zahtjev Exim banke, za izmirenje dospjelih obaveza po osnovu državnih garancija izdatih za kreditne aranžmane između Crnogorske plovidbe Kotor i Exim banke, kao i Barske plovidbe i Exim banke", kaže se u saopštenju.

Bonus video: