Bkairat: Otvaranje Novog duvanskog u februaru

“Mi smo spremni za otvaranje fabrike sjutra. Materijal i mašine su spremne, ali očekujemo neke dozvole za koje bi trebalo da se odobre. To su dozvole za struju i vodu. Očekujem od opštine da nam da upotrebne dozvole za priključke za struju i vodu. Zašto se čekaju upotrebne dozvole morate pitati Glavni grad,” kazao je osnivač i vlasnik kompanije BMJ Industries crnogorskim novinarima u sjedištu kompanije u UAE
521 pregleda 3 komentar(a)
Ahmad Bkairat, Foto: BMJ Industries
Ahmad Bkairat, Foto: BMJ Industries
Ažurirano: 21.12.2017. 14:14h

Fabrika Novog duvanskog kombinata (NDK) nije još počela sa radom zato što investitor BMJ Industries nije dobio upotrebne dozvole, odnosno priključke za struju i vodu koje treba da obezbijedi Glavni grad.

Osnivač i vlasnik kompanije Ahmad Bkairat kazao je da je sve spremno za otvaranje i da bi ona trebalo da počne sa radom u februaru naredne godine. Fabrika prema ugovoru trebalo je da bude završena u februaru ove godine.

“Mi smo spremni za otvaranje fabrike sjutra. Materijal i mašine su spremne, ali očekujemo neke dozvole za koje bi trebalo da se odobre. To su dozvole za struju i vodu. Očekujem od opštine da nam da upotrebne dozvole za priključke za struju i vodu. Zašto se čekaju upotrebne dozvole morate pitati Glavni grad” kazao je Bkairat crnogorskim medijima u sjedištu kompanije u Ras Al Khaimah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE)

Crnogorski novinari su na poziv BMJ industries boravili u UAE kako bi posjetili fabriku i upoznali se sa cjelokupnim procesom proizvodnje koji taj investior ima u UAE.BMJ industries je vodeća duvanska kompanija u tom regionu.

Bkairat je objasnio da su na početku imali jedan projekat za koji su dobili dozvole, ali da je on promijenjen zato što su se odlučili i za primarnu proizvodnju.

“Prema prvom projektu nije bila planirana primarna dodatna zgrada. U međuvremenu smo se odlučili da uzmemo dodatno zemljište za primarnu proizvodnju, tako da su zbog promjene projekta trebale i upotrebne dozvole. Mi se trudimo da otvorimo fabriku što prije i da to bude kvalitetno. Do sada smo investirali 18 miliona. Siguran sam da ćemo investirati još, jer sa otvaranjem primarne proizvodnje imaćemo više zaposlenih” kazao je Bkairat.

BMJ Industries od početka poslovanja u Crnoj Gori sarađuje sa lokalnim proizvođačima duvana i u planu je da se otkupljuje sav duvan koji proizvode domaći proizvođači, a koji zadovoljava standarde kvaliteta.

Bkairat je kazao da ih je bivši predsjednik borda direktora Isat Boljević povezao sa crngorskom Vladom nakon čega su odlučili da investiraju u Crnoj Gori.

Boljević je u prvoj polovini ove godine smijenjen sa funkcije jer se protiv njega vodi postupka za šverc cigareta.Bkairat je kazao da vjeruju crngorskom pravosudnom sistemu i da će cijeli slučaj biti do kraja ispitan.

Objasnio je da svi problemi sa kojima se suočavaju(uključujući i krađu cigareta iz fabrike) potiču zbog stare fabrike i da se nada da će otvaranjem nove sve biti riješeno

Bonus video: