Bečić: Jačanje domaće proizvodnje da doprinese razvoju poljoprivrede

Potencijali opštine Nikšić predstavljaju značajnu razvojnu šansu koja se mora valorizovati strateškim planiranjem i neposrednom saradnjom aktera na svim nivoima, zaključeno je tokom posjete predsjednika parlamenta

9557 pregleda 17 komentar(a)
Bečić tokom posjete, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić tokom posjete, Foto: Skupština Crne Gore

Jačanje domaće proizvodnje, kroz snažniju državnu podršku i ukidanje uvozničkih lobija, doprinijeće razvoju poljoprivrede kao jedne od strateških privrednih grada Crne Gore, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić tokom posjete opštini Nikšić.

Iz parlamenta je saopšteno da je Bečić posjetu počeo obilaskom poljoprivrednog gazdinstva porodice Miljanić i njihove firme "Miniko" d.o.o. iz Banjana, te da su ga suvlasnici firme, Pero, Nikola i Ljubo Miljanić, upoznali sa tradicijom poslovanja tog porodičnog preduzeća koja datira još od 1993. godine.

Bečić je, kako se navodi, pohvalio uspjehe tog preduzeća, ističući da predstavljaju najbolju potvrdu da su snažni domaći proizvođači imperativ daljeg razvoja crnogorske privrede.

"Sagovornik Pero Miljanić, izrazio je izuzetno zadovoljstvo posjetom predsjednika Bečića, ističući važnost neposrednog kontakta građana sa nosiocima najvažnijih državnih funkcija. On je naveo da njegova kompanija predstavlja jednog od najsnažnijih generatora napretka ovog kraja. U razgovoru, predsjednik Bečić imao je prilike da se upozna sa problemima sa kojima se susrijeću, prevashodno sa lošom putnom infrastrukturom i vodosnabdijevanjem, koji u značajnoj mjeri otežavaju uslove poslovanja i budućih razvojnih šansi", navode iz Skupštine.

Zaključeno je da potencijali opštine Nikšić predstavljaju značajnu razvojnu šansu koja se mora valorizovati strateškim planiranjem i neposrednom saradnjom aktera na svim nivoima.

Bečić u posjeti opštini Nikšić
Bečić u posjeti opštini Nikšićfoto: Skupština Crne Gore

Bečić se, kako dodaju iz Skupštine, susreo i sa penzionisanim radnicima Montevar Metalac, Radisavom Jaukovićem, Biljanom Goranović i Čedom Krušićem.

"Govoreći o nekada uspješnoj kompaniji, penzionisani radnici ukazali su na nepovoljnu situaciju i teške egzistencijalne okolnosti u kojima su se našli. Predsjednik Bečić iskazao je spremnost Skupštine Crne Gore i Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije da preispita sve štetne ugovore koji su doveli do gašenja ovog nekada važnog preduzeća", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: