Ko će u avio-kompaniju

"Vijestima" je iz Vlade nezvanično potvrđeno da je Predrag Todorović jedno od imena koje se pominjalo kao moguće rješenje za direktora, jer je bio u užem krugu Komisije za izbor

18209 pregleda 9 komentar(a)
Zgrada Vlade
Zgrada Vlade

Vlada će sjutra odlučiti o Odboru direktora i izvršnom direktoru nove državne avio-kompanije ToMontenegro, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Komisija je utvrdila predlog liste kandidata za koje tvrde da ispunjavaju zakonske uslove i imaju potrebne kvalifikacije.

“Lista se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka, koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države”, saopštenio je iz resora Vlade.

"Vijestima" je iz Vlade nezvanično potvrđeno da je Predrag Todorović jedno od imena koje se pominjalo kao moguće rješenje za direktora kompanije, jer je bio u užem krugu Komisije za izbor.

Novljanin, koji se vraća iz Francuske, radio je više od deceniju u evropskoj avijaciji. Po podacima sa njegovog LinkedIn naloga, do 2018. je radio u kompaniji Pro sky France, nakon čega je počeo sa radom u Citizen plane. Radio je na poslovima prodaje i napredovao sve do izvršnih funkcija.

U Komisiji juče “Vijestima” nijesu odgovorili ko su kandidati za ključne pozicije u novom avio-prevozniku.

Predstavnici Komisije za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove borda i direktora su ministri finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ekonomskog razvoja Jakov Milatović, javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić i za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

“Članovi su pregledali sve pristigle prijave i napravili selekciju biografija koje ispunjavaju potrebne kvalifikacije i uslove, nakon čega su razgovori sa svim kandidatima koji su ušli u uži izbor”, saopšteno je iz Ministarstva.

Navode da je broj kompetentnih profesionalaca iz države i inostranstva, koji su se odazvali sa željom da budu dio nove kompanije potvrda “da ova Vlada uživa veliku podršku i povjerenje građana, što pruža dodatnu motivaciju za nastavak sprovođenja početnih reformi u svim sferama”.

Komisija je odlučila da u bordu avio-kompanije ne bude partijskih kadrova, već da prednost daju profesionalcima.

Bonus video: