Ivanoviću dnevnice plaćane iz stavke za subvencije

Svi putni nalozi za svaku od sedam država i jednu nepoznatu destinaciju su sa istim datumom - 23. septembar 2013. godine, pokazuju podaci sa analitičke kartice Prema podacima sa sajta resora, tog dana je Ivanović govorio u Podgorici

42596 pregleda 650 reakcija 128 komentar(a)
Ivanović, Foto: Zoran Đurić
Ivanović, Foto: Zoran Đurić

Novac za putovanja za sedam država i jedno nepoznato mjesto u istom danu koji je isplaćen bivšem ministaru poljoprivrede i ruralnog razvoja Petaru Ivanoviću isplaćen je sa budžetske stavke subvencije, sa koje se uplaćuje novac poljoprivrednicima, i svi putni nalozi za svaku od tih destinacija su sa istim datumom - 23. septembar 2013. godine.

Osim Ivanoviću, sa ove budžetske stavke je i drugim zaposlenima u ministarstvu isplaćivan novac za službena putovanja.

To pokazuju podaci sa analitičke kartice ovog resora Vlade, u koju "Vijesti" imaju uvid.

Istog dana kada je registrovano da je Ivanović "putovao" na više destinacija - on je bio u Podgorici, gdje je govorio na svečanom otvaranju jednog od projekata koje je sprovodilo Ministarstvo.

On je sada poslanik najveće partije opozicije - DPS i savjetnik predsjednika države Crne Gore.

Prema zvaničnim podacima sa sajta Ministasrtva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ivanović je svečano otvorio tvining projekat "Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori".

Putešestvije

Prema podacima sa analitičke kartice, Ivanović nije samo 23. septembra 2013. putovao na više destinacija, već je te godine 28. februara registrovano da je bio u Belgiji i Rusiji, 3. aprila u Abu Dabiju, Španiji i Srbiji i 22. aprila u Azerbejdžanu, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Podaci pokazuju da 28. februara ide u Belgiju i podiže dnevnicu od 882 eura, a istog datuma i za Rusiju i dobija 570 eura, 3. aprila za Abu Dabi uzima 618 eura, istog dana i za Španiju, što košta 2.101 euro budžet, i za Srbiju gdje za put se isplaćuje 29,3 eura. Zatim 22. aprila realizuje putovanja za Azerbejdžan gdje uzima 341 euro, zatim za Hrvatsku 100 eura i za Veliku Britaniju 865 eura.

Aktuelni ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Aleksandar Stijović je, gostujući u četvrtak u emisiji "Načisto" na televiziji "Vijesti", saopštio da je Ivanović u istom danu obišao sedam država i jednu nepoznatu lokaciju i uzeo dnevnice u iznosu od 5.500 eura.

On je kazao da je 23. septembra 2013. godine išao u Novi Sad, Francusku, nepoznatu lokaciju, Ukrajinu, Hrvatsku, Veliku Britaniju, Španiju i Njemačku.

"Za Novi Sad uzima dnevnicu 398 eura, za Francusku 2.066 eura, za nepoznatu lokaciju 144 eura, za Ukrajinu 134 eura, za Veliku Britaniju 1.274 eura, za Španiju 930 eura i Njemačku 578 eura", rekao je Stijović.

Prema podacima sa analitičke kartice u 2013. godini, osim putovanja u jednom danu, Ivanović je imao i druga putovanja gdje uzima novac sa budžetske stavke "subvencije" i to za put Briselu 2. septembra je uzeo dnevnicu od 276,8 eura, 1. oktobra je bio u Kini što je koštalo 1.667 eura, 27. novembra putuje u Brisel i isplaćuje se 1.952 eura, 1. februara za dnevnicu u Njemačku uzima 489,15 eura, pa 6. februara opet za put u Njemačku uzima 199 eura, a 19. aprila u Mađarsku za koju dobija dnevnicu od 130 eura.

Postoji zakonski osnov za dnevnice za službena putovanja, ali je pitanje da li su sva ova putovanja stvarno realizovana.

Bonus video: