Javna rasprava o igrama na sreću produžena do kraja marta

Javna rasprava produžena zbog velikog interesovanja javnosti

2451 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja produžilo je javnu raspravu o nacrtu zakona o igrama na sreću za još 30 dana, odnosno trajaće do 31. marta 2021. godine.

Javna rasprava pokrenuta je 30. decembra 2020. godine, nakon što je Vlada usvojila nacrt ovog Zakona.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva, javna rasprava je produžena zbog velikog interesovanja javnosti, a komentari, primjedbe i sugestije se mogu slati tom resoru na obrascima koji se mogu naći na njihovom sajtu.

"Nakon završetka javne rasprave, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će razmotriti sve pristigle komentare, primjedbe i sugestije i nakon toga sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi", saopšteno je iz Ministarstva.

Bivši ministar finansija Darko Radunović je u decembru 2018. godine potpisao ugovor sa kolegom iz Slovačke prema kojem Vlada Slovačka sa milion eura bespovratne donacije finansira izradu novog zakona o igrama na sreću i unapređenja tehničkog nadzora priređivača igara na sreću.

Slovačka strana je odmah ispunila svoj dio obaveza i uplatila crnogorskom ministarstvu pola miliona eura, a ostatak je trebalo da bude uplaćen kada crnogorska strana ispuni svoj dio obaveza. Crna Gora se tada obavezala da će do 31. oktobra 2019. usvojiti Zakon o igrama na sreću i pripremiti tehničke IT specifikacije za monitoring prihoda od priređivanja igara na sreću, što se nije desilo. Rok je dva puta mijenjan, a posljednji je bio 31. decembar ove godine. Nova Vlada je ovaj nacrt usvojila dan prije isteka tog roka.

Bonus video: