VANREDNA SKUPŠTINA AKCIONARA

Kujović novi izvršni direktor CGES-a, Bulatović razriješen

Skupština akcionara je izabrala i članove Odbora direktora, odnosno predstavnike Terne, Giovannia Cerchiarinia i Karla Kreu, dok će Elektromrežu Srbije i u ovom sazivu predstavljati Jelena Matejić
668 pregleda 1 komentar(a)
CGES, Foto: CGES
CGES, Foto: CGES
Ažurirano: 15.12.2017. 14:59h

Novi izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) je Dragan Kujović, odlučeno je danas na vanrednoj Skupštini akcionara te kompanije.

Na sjednici je nakon isteka četvorogodišnjeg mandata razrješen dosadašnji izvršni direktor CGES-a, Ivan Bulatović.

Iz CGES-a je saopšteno da je Kujović do sada obavljao funkciju državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije.

„U ranijem periodu obavljao je značajne funkcije poput pomoćnika ministra ekonomije, predsjednika Odbora za upravljanje aktivom i pasivom Investicionog razvojnog fonda (IRF), predsjednika Odbora direktora cetinjske komapnije Obod, kao i koordinirao radom niza radnih grupa na nivou Vlade“, navodi se u saopštenju.

Na vanrednoj Skupštini je razriješen postojeći Odbor direktora CGES-a i imenovan novi.

Vladin kapital će pored Vesne Bracanović zastupati Zoran Rakočević, Tamara Ivković i Zoran Miljanić.

Skupština akcionara je izabrala i članove Odbora direktora, odnosno predstavnike Terne, Giovannia Cerchiarinia i Karla Kreu, dok će Elektromrežu Srbije i u ovom sazivu predstavljati Jelena Matejić.

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora CGES-a, koja je održana danas, za predsjednicu tog tijela imenovana je Bracanović, dok će funkciju njenog zamjenika obavljati Cerchiarini.