Pejović: Ako Vlada utvrdi da je u KAP-u "pakao", zatvorićemo ga, a ako su uslovi adekvatni - to je sasvim druga priča

"Za ovih 40 godina, ako bude postojao ijedan papir da sam se bilo kojoj Vladi obratio za bilo kakvu pomoć ili da mi je Vlada bilo kakvu pomoć pružila, ja sam spreman da poklonim sjutra državi Kombinat aluminijuma", poručio je Pejović

31703 pregleda 83 reakcija 80 komentar(a)
Pejović, Foto: Luka Zeković
Pejović, Foto: Luka Zeković

Vlasnik kompanije Uniprom KAP Veselin Pejović pozvao je predstavnike Vlade da posjete Kombinat aluminijuma i upoznaju se sa tamošnjim uslovima rada.

"Želim da Vlada oformi komisiju, da posjeti Kombinat aluminijuma. Da vide i da se uvjere u kakvim uslovima rade zaposleni u Kombinatu. Ako Vlada donese rješenje da je to 'pakao', 'pakao' ćemo da zatvorimo. Ako rješenje bude da su adekvatni uslovi za normalan rad, to je sasvim druga priča", kazao je Pejović za TVCG.

Pokazao je dokument Poreske uprave na kojem stoji da Uniprom ništa ne duguje državi po osnovu poreza i doprinosa.

"Za ovih 40 godina, ako bude postojao ijedan papir da sam se bilo kojoj Vladi obratio za bilo kakvu pomoć ili da mi je Vlada bilo kakvu pomoć pružila, ja sam spreman da poklonim sjutra državi Kombinat aluminijuma", zaključio je.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja su ranije danas kazali su da u Vladi smatraju da je neophodno da se na dijalog pozovu sve strane i preispitaju okolnosti zbog kojih je došlo do najave otpuštanja radnika i da se kroz zajednički razgovor nađe održivo rješenje.

Bonus video: