Milatović: Vlada želi da djeluje u pravcu političke, ekonomske i društvene ravnopravnosti žena

Milatović je rekao da je posebno ponosan što je dio Vlade koju na ministarskom nivou čini trećina dama, najviše u svim dosadašnjim sastavima crnogorskih vlada, i koja svojim politikama želi da napravi iskorak i djeluje u pravcu političke, ekonomske i društvene ravnopravnosti žena

5252 pregleda 7 komentar(a)
Milatović, Foto: Savo Prelević
Milatović, Foto: Savo Prelević

Ministarstvo ekonomskog razvoja svojim politikama dodatno ulaže napore na unapređenju ženskog preduzetništva, podizanju svijesti o značaju rodne ravnopravnosti i boljem poštovanju ženskih prava, saopštio je resorni ministar, Jakov Milatović.

"U prilog tome govori činjenica da smo ženska privredna udruženja prvi put uključili za redovne članove Savjeta za unapređenje konkurentnosti kojim predsjedavam", naveo je Milatović u čestitki povodom Međunarodnog dana žena.

On je rekao da je posebno ponosan što je dio Vlade koju na ministarskom nivou čini trećina dama, najviše u svim dosadašnjim sastavima crnogorskih vlada, i koja svojim politikama želi da napravi iskorak i djeluje u pravcu političke, ekonomske i društvene ravnopravnosti žena.

"Želim da pošaljem poruku da se lično i profesionalno zalažem, snažno podržavam i ohrabrujem žene u njihovom ekonomskom osnaživanju, što je najvažniji korak ka ravnopravnosti", poručio je Milatović.

On je naveo da činjenica da su među njegovim najbližim saradnicima u Ministarstvu upravo dvije državne sekretarke, govori i o njegovoj posvećenosti u tom pravcu.

"Naučio sam da nije važno šta imaš u životu, već koga imaš, a ja sam upravo od najvažnijih žena oko sebe, moje majke, baba, tetaka, supruge i ćerke, naučio najviše o životu", zaključio je Milatović.

Bonus video: