EK: AZK da procijeni zakonitost kupovine aviona za potrebe kompanije ToMontenegro

"Na crnogorskoj Agenciji za zaštitu konkurencije je da procijeni predstavlja li neka mjera državnu pomoć, i ukoliko je to slučaj, da li je kompatibilna sa svojim zakonima o državnoj pomoći", saopšteno je iz Evropske komisije

4362 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi AZK, Foto: TV Vijesti
Zgrada u kojoj se nalazi AZK, Foto: TV Vijesti

Crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) treba da procijeni da li je kupovina dva aviona za potrebe kompanije ToMontenegro u skladu sa zakonom o državnoj pomoći, poručili su iz Evropske komisije (EK).

Na pitanje da li je kupovina aviona vrijednih 21 milion američkih dolara u skladu sa zakonima EU i da li predstavlja državnu pomoć novoosnovanom avio-prevozniku, u Komisiji su kazali da je takva procjena nadležnost AZK-a, prenosi portal RTCG.

"Na crnogorskoj Agenciji za zaštitu konkurencije je da procijeni predstavlja li neka mjera državnu pomoć, i ukoliko je to slučaj, da li je kompatibilna sa svojim zakonima o državnoj pomoći", saopšteno je iz EK.

Na pitanje da li je EK konsultovana prilikom kupovine letjelica, u Briselu su odgovorili da je EK u bliskom kontaktu sa Crnom Gorom u svim oblastima koji se odnose na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Bonus video: