Spajić: Da je bilo neregularnosti i korupcije, međunarodni organi bi raspisali crvenu potjernicu za mnom

"Poštovane su sve procedure i zakon. Imao sam mogućnost da biram između bankrota države i pravdanja poslanicima, jasno je šta sam odabrao", poručio je Spajić

20719 pregleda 68 reakcija 64 komentar(a)
Spajić, Foto: Savo Prelević
Spajić, Foto: Savo Prelević

Da je bilo neregularnosti i korupcije sa moje strane, međunarodni organi bi dosad raspisali crvenu potjernicu za mnom, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

"Hvala poslanicima iz Skupštine Crne Gore na konstruktivnoj raspravi, nadam se da sam pojedincima riješio nedoumice u zakonitost postupka emisije. Poštovane su sve procedure i zakon. Imao sam mogućnost da biram između bankrota države i pravdanja poslanicima, jasno je šta sam odabrao", poručio je Spajić na Tviteru.

Spajić je ranije danas na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet objasnio da je Vlada morala da se zaduži 750 miliona jer je čekalo 400 miliona duga na naplatu,a ostalih 350 miliona je trebalo za ostale potrebe.

Tema sjednice je bila kontrolno saslušanje u vezi emisije euroobveznica od 750 miliona eura.

Jedno od ključnih pitanja koje su poslanici opozicije i dijela vladajuće koalicije postavili Spajiću bilo je - Na osnovu čega je nova Vlada izvela računicu da joj treba pozajmica od 750 miliona eura?

Bonus video: