Treći dan protesta autoprevoznika, zahtjevi isti

Njihovi zahtjevi su direktna finansijska pomoć od 500 eura po autobusu za narednih šest mjeseci, posebna kreditna linija kod Investicionog razvojnog fonda, povratak akcize za vanlinijski prevoz...

5276 pregleda 8 komentar(a)
Sa današnjeg protesta, Foto: Ivan Ivanović
Sa današnjeg protesta, Foto: Ivan Ivanović

Autoprevoznici iz svih crnogorskig gradova ponovo su danas protestnom vožnjom ukazali na, kako tvrde, nemar države prilikom subvencionisanja ove djelatnosti.

U koloni koja je krenula sa autobuske stanice u Podgorici nalazilo se na desetine autobusa, a tri puta su obišli glavne gradske ulice. Zbog protesta autoprevoznika stvorene su velike saobraćajne gužve.

Njihovi zahtjevi su direktna finansijska pomoć od 500 eura po autobusu za narednih šest mjeseci, posebna kreditna linija kod Investicionog razvojnog fonda, povratak akcize za vanlinijski prevoz, kao i reprogam poreskih obaveza na 24 mjeseca.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija su najavili da su spremni da ponovo sjednu za sto sa predstavnicima autoprevoznika, kako bi našli zajedničko rješenje u cilju rješavanja njihovim problema.

Na njihov poziv su reagovali iz NVO "Klaster prevoza" zahtijevaću od njih da im dostave precizno mjesto i vrijeme održavanje sastanka.

Bonus video: