Krivokapić: Po prognozama MMF-a ćemo imati najbrže rastuću ekonomiju u Evropi

MMF je procijenio da će crnogorska ekonomija ove porasti realnih devet odsto, poboljšavajući prognozu iz oktobra, kada je prognozirano da će rast crnogorske ekonomije u ovoj godini biti 5,5 odsto

25635 pregleda 1096 reakcija 62 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Prognoze Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), po kojima će Crna Gora imati najbrže rastuću ekonomiju u Evropi, svjedoče o sjajnim rezultatima odgovorne ekonomske politike aktuelne Vlade, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić prethodno je kazao kako je MMF, koji je značajno poboljšao oktobarsku prognozu rasta crnogorske ekonomije, pokazao da vjeruje u ono što je Vladin put - "da, uz stabilne javne finansije, možemo do snažnog rasta ekonomije."

"Nakon zatečenog pada od 15,2 odsto iz 2020. godine, procjene MMF-a su da je ovogodišnji rast BDP-a kao i 65 odsto realizacije u turizmu (u odnosu na rekordnu 2019. godinu) na praktično identičnom nivou sa našim projekcijama", naveo je Spajić.

MMF je procijenio da će crnogorska ekonomija ove porasti realnih devet odsto, poboljšavajući prognozu iz oktobra, kada je prognozirano da će rast crnogorske ekonomije u ovoj godini biti 5,5 odsto.