pomogla mnogima posebno tokom korona krize

Bonitetna kuća CompanyWall vodeća na crnogorskom tržištu

Kako je CompanyWall pionir umrežavanja i uspostavljanja poslovnih veza između domaćih, ali i stranih kompanija, ne čudi da je jači od konkurencije u Crnoj Gori

24308 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CompanyWall Business
Foto: CompanyWall Business

Pandemija korona virusa pojačala je potrebu za transparentnim informacijama, koje su jedan od ključnih faktora uspešnog poslovanja u današnje vreme. Kako je renomirana bonitetna kuća CompanyWall, koja je osnovana 2013. godine, prepoznala ovu potrebu biznisa širom regiona i pomogla mnogima posebno tokom korona krize, našla se ne samo kao vodeća na tržištu u Crnoj Gori, već ga je i praktično preuzela.

„Mi poslujemo sa ciljem da pomognemo drugim poslovnim subjektima da unaprede svoje poslovanje pronalaženjem i povezivanjem sa novim klijentima. Osim toga, bavimo se proverom potreba i likvidnosti, kao i poboljšanjem efikasnosti rada kompanija analizom finansijskih podataka i mnogih ekonomskih faktora. Naše višegodišnje iskustvo svakodnevno obogaćujemo kroz uspehe na šest različita tržišta u Evropi, stoga nam je veoma drago da smo preuzeli primat u Crnoj Gori, što nam govori da se kvalitet i te kako vrednuje, kao i da je potreba za informacijama velika“, izjavio je za Biznis.rs direktor kompanije CompanyWall.me, Klemen Kljun.

Dodao je da informacije jednostavno moraju da budu dostupne svima, a da u svetu brzog poslovanja platforma CompanyWall Business omogućava poslovnim subjektima da donose brze i sigurne poslovne odluke. Kako je CompanyWall pionir umrežavanja i uspostavljanja poslovnih veza između domaćih, ali i stranih kompanija, ne čudi da je jači od konkurencije u Crnoj Gori.

„U skladu sa situacijom i posledicama koje trpi tržište zbog korona krize koja je pogodila ceo svet, CompanyWall je svojim klijentima, kao i drugim privrednim subjektima, omogućio u više navrata besplatno korišćenje baze podataka o bonitetu svih pravnih subjekata u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Ovaj potez samo je učvrstio našu poziciju na tržištu i umnogome pomogao okrnjene ekonomije usled pandemije“, istakao je naš sagovornik.

CompanyWall Business
foto: CompanyWall Business

Zahvaljujući ovakvim postupcima i kontinuiranom radu, za relativno kratko vreme CompanyWall zabeležio je veliki uspeh. Pokazali su da su jači od konkurencije i preuzeli tržište boniteta u Crnoj Gori. Kao odličan potez pokazalo se otvaranje prema svim korisnicima za vreme pandemije, koji ne samo što je bio slamka spasa za mnoga preduzeća, već je i samoj bonitetnoj kući dozvolio da zablista punim sjajem.

„Naša misija je da primenom savremenih metoda pomognemo klijentima da povećaju intelektualni kapital, rezultate, profitabilnost, likvidnost i produktivnost poslovanja. Svesni smo koliko veliki značaj i neprocenjivu vrednost imaju proverene informacije uz koje su poslovni subjekti upućeni u aktuelna lokalna i globalna dešavanja i trendove u savremenom poslovanju. Nakon višegodišnjeg iskustva znamo šta je tačno potrebno jednoj savremenoj kompaniji koja želi da obezbedi transparentno i sigurno poslovanje. Desetine hiljada naših zadovoljnih klijenata na Balkanu uz nas svakodnevno unapređuje svoje poslovanje i donosi pametnije odluke“, naglasio je Kljun.

Finansijski asistent CompanyWall Business

Koristeći istu specifičnu metodologiju finansijske analize, potvrđena registracijom na EUIPO, kojom se služe elitne bonitetske kuće u svetu, kao što su Standard & Poor’s (S&P), Fitch Group i Moody’s, (Big Three), CompanyWall ovlašćena je za izradu bonitetnih izveštaja, bonitetnih ocena i sertifikacija kompanija.

CompanyWall Business je svojevrstan finansijski asistent koji sve te podatke objedinjuje i pruža uvid u kompletne finansijske podatke kompanija, kako bi korisnici sajta razdvojili pouzdane od nepouzdanih partnera. To čini kroz aktivno učešće u unapređenju tržišta u regionu i postavljanje viših standarda u oblasti poslovanja, trgovine i investicija.

„U pitanju je platforma koja kompanijama u regionu pruža mehanički preciznu sliku o poslovnom okruženju. Naš tim stručnjaka temeljno prikuplja, analizira i obrađuje podatke, pa je jako jednostavna za upotrebu, a sve finansijske analize neophodne za povezivanje sa novim klijentima su na dohvat ruke. Tu privredni subjekti mogu da proverom njihovih potreba i likvidnosti poboljšaju efikasnost rada analizom finansijskih podataka. Svakodnevno obogaćujemo ovu bazu sarađujući sa klijentima na više različitih tržišta u Evropi“, objašnjava Kljun.

Bonitetne ocene kao ekonomski instrument

Podaci o bonitetu i bonitetne ocene neophodan su ekonomski instrument, koji se koristi u savremenom poslovnom svetu kao verodostojna rejting pozicija poslovanja kompanije. Bonitetne ocene su skup standardizovanih podataka koji obuhvataju celokupno poslovanje privrednog subjekta. U širem smislu, bonitetna ocena je mišljenje stručnjaka o ekonomskoj pouzdanosti privrednika.

Bonitetne ocene privrednih subjekata razvrstane su u bonitetne razrede, od najvišeg AAA – do najnižeg CCC. Kako saznajemo, bonitetna kuća CompanyWall, jedini je vlasnik licence pouzdane klasifikacije najviših bonitetnih ocena: AAA, AA+ i A+. Tako se ubrzava i pojednostavljuje donošenje poslovnih odluka pri izboru poslovnog partnera, ali i analiza konkurencije i procena rizika. Ti podaci predstavljaju podršku u postupku finansijske analize svakog privrednog subjekta.

CompanyWall Business
foto: CompanyWall Business

Pristup portalu CompanyWall Business omogućava svojim klijentima da obogate svoje poslovne podatke praćenjem aktivnosti svih privrednih subjekata sa kojima posluje ili sa kojima potencijalno želi da ostvari kontakt i saradnju. Informacije o kreditnom rejtingu, sudskim sporovima, poslovnom okruženju i stabilnosti, dostupne su na jednostavan, pregledan i pouzdan način, što je preduslov za brzo donošenje poslovnih odluka i sigurno poslovanje uz minimalan rizik.

Preporučujemo za Vas