Tivat: Od legalizacije svega 37 hiljada eura

Tokom prošle godine na području Tivta prijavljena je i izgradnja ukupno četiri nova objekta saobraćajne ili energetske infrastrukture kod kojih nema naplate komunalija, jer je riječ o objektima od javnog interesa

5201 pregleda 0 komentar(a)
Upravna zgrada Opštine, Foto: Siniša Luković
Upravna zgrada Opštine, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat je u prošloj godini na ime naknade za uređenje građevinskog zemljišta (komunalija) prihodovala ukupno 1.858.684 eura.

Prema podacima Direkcije za investicije koja vrši obračun ove vrsta naknade, po osnovu prijave gradnje novih objekata naplaćeno je 1.821.280 eura komunalija.

Lani je prijavljena gradnja ukupno 46 novih porodičnih stambenih objekata, sedam stambeno-poslovnih objekata, 18 objekata za kolektivno stanovanje, dva objekta mješovite namjete, tri nova poslovna i jednog objekta za turizam.

Tokom prošle godine na području Tivta prijavljena je i izgradnja ukupno četiri nova objekta saobraćajne ili energetske infrastrukture kod kojih nema naplate komunalija, jer je riječ o objektima od javnog interesa.

Direkcija za investicije lani je odobrila i ukupno 17 zahtjeva za umanjenje naknade za uređenje građevinskog zemljišta po osnovu gradnje novih objekata kojima investitor rješava sopstveno stambeno pitanje, a oni su oslobođeni plaćanja te vrste dažbina u ukupnom iznosu od 83.171 euro.

Od legalizacije bespravno podignutih ili dograđivanih objekata, lani je na ime komunalija gradska kasa Tivta prihodovala ukupnno 37.404 eura.

Obrađeno je ukupno 13 zahtjeva za legalizaciju, od čega se 12 odnosi na stambene, a jedan na pomoćni objekat.

U obradi je na posljednji dan prošle godine bilo još ukupno 27 zahtjeva investitora za obračun i naplatu komunalija, od čega 21 za legalizaciju nelegalnih, a šest za gradnju novih objekata.

Bonus video: