Da li ste i DRI poslali izvještaj sa „greškom”

U dokumentu koji imam (a, ne znam da li ga parlament ima) jasno piše na više strana da je rađena revizija putnih naloga za period od 01.01.2015. pa do 31.03.2016. godine
80 pregleda 0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.12.2017. 19:56h

Povodom reagovanja Skupštine “Revizori 'pomiješali' datume u izvještaju”, odgovorila je novinarka “Vijesti”:

“Poštovano rukovodstvo parlamenta, neću puno polemisati sa Vama o tome da li Vaš izvještaj interne revizije putnih naloga koji je rađen u prošloj godini sadži štamparske greške na strani 3 i 9 i da li se nekome greškom omaklo da je napisao da je rađena revizija sistema putnih naloga u 2015. godini.

U dokumentu koji imam (a, ne znam da li ga parlament ima) jasno piše na više strana da je rađena revizija putnih naloga za period od 01.01.2015. pa do 31.03.2016. godine. Uz to, ima i izjašenje rukovodioca službe za ljudske resurse i opšte poslove kojim je potvrđeno sve što se nalazi u izvještaju. Neće biti da je i u izjašnjenju štamparska greška. Ako jeste, onda bi ozbiljno trebalo preispitati odgovornost pojedinaca iz parlamenta za ono što rade.

Predlažem i da detaljno pročitate izvještaj Državne revizorske institucije (DRI) koja se u svom dokumentu pozvala i na Vašu internu reviziju. Jeste li i njima dali dokument sa “greškom”? Ako ste to uradili, onda ste u ozbiljnom problemu. Uostalom, mogu i ja da ih pitam da to da zvanično saopšte javnosti. Nego, da ne dužim. Nadam se da će tužilaštvo završiti svoj posao. Dokumentaciju koju “Vijesti” imaju možemo kopirati da ih priložite tužilaštvu. Mada to može uraditi i svaki građanin, pa i potpisnik ovih redova.

Bonus video: