ekonomsko povezivanje od ključnog značaja

Milatović: Dan Evrope dočekujemo još sigurniji u želju da budemo dio evropske porodice

"Put u EU, kao i dobra regionalna saradnja, je najbolji način da očuvamo vrijednosti koje su Crnu Goru uvijek svrstavale na stranu pobjede i pravde", kazao je ministar

3268 pregleda 17 komentar(a)
Milatović, Foto: Savo Prelević
Milatović, Foto: Savo Prelević

Crna Gora je dala nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma, zato Dan Evrope, koji predstavlja dan pobjede ideje ujedinjenja različitosti u miru i solidarnosti, dočekujemo još sigurniji u želju da postanemo dio evropske porodice, poručio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Istakao je, ipak, da je struktura crnogorske ekonomije od svih zemalja regiona najmanje evropska. "Zato na putu ka EU moramo promijeniti strukturu naše ekonomije i čvršće je povezati sa evropskom, kako bi postali funkcionalna članica EU. Istovremeno, priča EU integracija je priča regionalne saradnje", objavio je Milatović na Tviteru.

Naglasio je da su u tom dijelu od ključnog značaja dodatno ekonomsko povezivanje sa regionom, unaprjeđenje vladavine prava i ubrzanje strukturnih reformi.

"Put u EU, kao i dobra regionalna saradnja, je najbolji način da očuvamo vrijednosti koje su Crnu Goru uvijek svrstavale na stranu pobjede i pravde", zaključio je Milatović.

Preporučujemo za Vas