Budžet Fonda PIO povećan za 15 miliona

Marković je kazao da je izvršna vlast opredijelila novac i za jačanje socijalne sigurnosti, kroz povećanje izdvajanja za fondove zdravstva i penzijsko invalidskog osiguranja u narednoj godini
1 komentar(a)
Penzioneri, Foto: Luka Zeković
Penzioneri, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.11.2017. 19:07h

Vlada se sa posebnim respektom odnosi prema penzionerima i u narednoj godini je opredijelila povećanje budžeta fonda PIO za 15 miliona eura.

“Za redovno usklađivanje penzija budžetom je predviđen novac u okviru socijalnog programa za finansiranje socijalno humanitarnih potreba penzionera, dodjelu jednokratnih socijalnih pomoći, sufinansiranje stambene izgradnje za penzionere, opremanje i renoviranje klubova penzionera i nabavku zimnice po povoljnim uslovima”, kazao je Marković juče u Skupštini tokom premijerskog sata.

Njega je klub DPS -a pitao da li Vlada, osim redvnog usklađivanja, vidi dodatni novac za najstariju populaciji.

Marković je kazao da je izvršna vlast opredijelila novac i za jačanje socijalne sigurnosti, kroz povećanje izdvajanja za fondove zdravstva i penzijsko invalidskog osiguranja u narednoj godini.

“Time se garantuju kvalitetnija zdravstvena usluga, rast i usklađivanje, kao i redovna isplata penzija”, poručio je Marković.

Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, vrijedan oko dvije milijarde eura, kako je kazao Marković, predstavlja refleksiju mjera ekonomske politike, usmjerenih na jačanje fiskalne stabilnosti, podršku razvoju i pravedniju raspodjelu socijalnih fondova.

Bonus video: