Krivokapić: Brojni investitori iz Grčke spremni da pomognu

"To daje nadu i uliva povjerenje da Crna Gora kreće drugim putem, a to je put za bolju budućnost Crne Gore", kazao je premijer

13798 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora se apsolutno okreće budućnosti i neće se više baviti prošlošću, poručio je premijer Zdravko Krivokapić nakon drugog dana posjete Grčkoj.

"Na svakom koraku smo dobili snažnu podršku za naš opredijeljeni put ka Evropskoj uniji, da bismo postali sljedeća članica EU", kazao je predsjednik Vlade.

Krivokapić je kazao da je, u saradnji sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem i ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, koji takođe borave u radnoj posjeti Grčkoj, još jednom potvrđeno osnovno opredjeljenje Crne Gore. "To je da imamo veliku šansu za brz ekonomski razvoj, koji je baziran na pametnom, održivom i sveobuhvatnom pristupu."

Premijer je istakao da ekonomski razvoj dolazi na osnovu dobrih i kvalitetnih investitora.

"U brojnim razgovorima sa najznačajnijim biznismenima Grčke, dobili smo snažno uvjerenje da su spremni da pomognu Crnoj Gori u svom investicionom zahvatu. To daje nadu i uliva povjerenje da Crna Gora kreće drugim putem, a to je put za bolju budućnost Crne Gore", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: