Spajić: Populizam ne prolazi na dugi rok, plaćanje poreza je mjerilo patriotizma

"Svi mi želimo da se pravila primjenjuju na druge, a ne na nas, ali to neće biti moguće sa novom Vladom, koja neće praviti izuzetke ni za koga"

16219 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić pozvao je sve učesnike na političkoj sceni da ne podliježu "populističkim ekonomskim mjerama".

On je, nakon drugog dana Delfi ekonomskog foruma, poručio da je plaćanje poreza pravo mjerilo patriotizma.

"Naravno, svi mi želimo da se pravila primjenjuju na druge, a ne na nas, ali to neće biti moguće sa novom Vladom, koja neće praviti izuzetke ni za koga. Molimo parlamentarce i sve učestnike u političkom diskursu da budu odgovorni i da ne budu populisti, da ne podliježu populističkim mjerama. Vidimo na primjeru Grčke koja je u krizi posegla za populizmom koji nije prošao, i na vlast su došli ljudi koji poznaju dobro ekonomiju i imaju dobar odnos sa privrednicima, investitorima, kao i sa radnicima. Taj balans je veoma bitan, ne može se ekonomija ubijati, a u isto vrijeme očekivati ekonomski rast i zapošljavanja. Populizam ne prolazi na dugi rok, tako da očekujemo maksimalnu odgovornost od svih učesnika na političkoj sceni", kazao je Spajić.

Naveo je da su se susreli se sa brojnim grčkim zvaničnicima i investitorima, kao i sa ljudima koji nešto znače u ekonomiji Izraela.

"Zaključak je da Crna Gora ima sjajnu priliku da privuče investitore na najvišem nivou, kakvu dosad nikad nije imala. Ekonomija Crne Gore je atraktivna za investitore raznih profila. Vakcinacija u Izraelu je protekla u najboljem redu i primjer je svima u svijetu kako se ekonomija može oporavljati poslije uspješne vakcinacije koja je esencijalna za ekonomski razvoj", kazao je Spajić.

Bonus video: