Sigurnost snabdijevanja u fokusu saradnje dva elektroprivredna sistema

Dogovoreno formiranje zajedničkog tijela koje će koordinirati dalje zajedničke aktivnosti, kroz rad tematski formiranih radnih grupa koje će se baviti konkretnim zadacima i projektima

1826 pregleda 3 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Težište saradnje elektroprivrednih sistema Crne Gore i Srbije biće na kvalitetnom, bezbjednom i ekološki održivom snabdjevanju električnom energijom, ocijenili su predstavnici Elektroprivrede (EPCG) i Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike, Zoran Ilić, i predsjednik odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, sa saradnicima, razgovarali su danas u Beogradu o saradnji elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore i dodali da će sarađivati i na strategiji dekarbonizacije i razvijanju postrojenja za proizvodnju električne energije, korišćenjem obnovljivih izvora energije sunca, vode i vjetra.

Iz EPCG je saopšteno da su na sastanku koji je uslijedio poslije susreta potpredsjednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike, Zorane Mihajlović sa Đukanovićem, razmatrani konkretni načini na koji će se dogovorena saradnja elektroprivrednih sistema realizovati.

„Takođe je dogovoreno formiranje zajedničkog tijela koje će koordinirati dalje zajedničke aktivnosti, kroz rad tematski formiranih radnih grupa koje će se baviti konkretnim zadacima i projektima“, navodi se u saopštenju.

U delegaciji EPCG, pored Đukanovića, bili su i državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Marko Perunović, direktor proizvodnje u EPCG Bojan Đordan, kao i direktor razvoja u EPCG, Ivan Mrvaljević, dok su uz Ilića bili predstavnici Elektroprivrede Srbije.

Bonus video: