Samo pokušavaju da zadrže monopol

Kompanija Fab Live reagovala na navode iz teksta o skladištu za rasute terete u Luci Bar

2672 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Prisma
Foto: Prisma

Kompanija Fab Live reagovala je na tekst “Ne dozvoliti ekološku bombu u Baru”, u kojem se navodi da su Institut za evropske integracije i međunarodnu saradnju i grupa građana iz Bara uputil urgentni zahtjev nadležnim državnim organima zbog mogućih posljedica u odlučivanju o Elaboratu o procjeni uticaja na životnu sredinu objekta skladišta za rasute terete u Luci Bar.

“Iako se nismo prepoznali u neistinitim, malicioznim navodima iz teksta, prepoznali smo se u namjeri onih koji iza njega stoje, budući da su se slični navodi i ranije iznosili, a odnosili su se na skladište za pretovar cementa, kojim posluje kompanija Fab Live, a koje se nalazi u okviru Slobodne zone Luke Bar. S obzirom na to da se tekstom spominje i opisuje skladište i lokacija na kojoj posluje jedino naše preduzeće, smatramo da je reagovanjem istovremeno neophodno i javnost i nadležne obavijestiti o čemu se zapravo radi kada se medijima plasiraju ovakvi tekstovi.

Da naše preduzeće obavlja djelatnost u potpunosti u skladu sa zakonom i svim potrebnim odobrenjima i dozvolama, to smo već naveli u prethodnim reagovanjima i pozvali sve nadležne službe da to provjere, što su i uradile, tako da o urednosti sprovedenih postupaka i dozvola govori dokumentacija više od bilo čega što bi mi kao vlasnici objekta i zakupci lokacije mogli reći. Ono na šta želimo da ukažemo je činjenica da se iza ovakvih tekstova i “grupe građana” krije maliciozna namjera konkurentskih firmi, konkretno firme TCK Montenegro, predstavnika Titan cementa u Crnoj Gor da na sve moguće načine nanese štetu našem poslovanju i isto ugrozi na način što neće birati sredstva i navode koje iznose u medijima.

Kroz razne prjave, neosnovane pritužbe, lažne navode u medijima, firma TCK Montenegro mjesecima unazad pokušava da povrati vlastiti monopol kada je u pitanju posao distribucije cementa, koji je izgubila našom pojavom na crnogorskom tržištu. Kako smo mi koncesiju na predmetnoj lokaciji iskoristili za investiciju i ulaganja, a oni svoju isključivo da bi držali monopol, logično je da je naše zakonito i uspješno poslovanje trn u oku za predsavika Titan cementa koji je spreman da zarad jeftinih poslovnih ciljeva zloupotrebljava medije, institucije i grupe građana”, navodi se u reagovanju.

Bonus video: