naglasili da nisu protiv zdravih investicija i brendova

Budvanska URA: Najave Amana da neće raditi jeftin pokušaj da se opravda nelegalno i bahato poslovanje

"Gruba je neistina i pomisao da smo mi proteste organizovali da bi otjerali investitora već da bi spriječili urbicid u Miločerskom parku, kojeg su svojevremeno i neki ministri nazivali rupom a koji je ustvari spomenik kulture”, navode iz URE

8795 pregleda 294 reakcija 16 komentar(a)
Protest u Miločeru, Foto: GP URA Budva
Protest u Miločeru, Foto: GP URA Budva

Nezvanična najava da hoteli Aman Sveti Stefan i Miločer neće raditi ovog ljeta zbog narušavanja privatnosti gostiju na hotelskim plažama i jasno etiketiranje lokalnog stanovništva za tako nešto grubo je izvrtanje činjenica i jeftin pokušaj da se opravda nelegalno i bahato poslovanje Aman Risorta, saopšteno je danas iz budvanskog odbora URE.

Oni kažu da je inicijalna kapsula za početak protesta u parku Miločer koji su organizovali tamošnji mještani zajedno sa budvanskom URA-om sječa borova i najava izgradnje stanova za tržište na tom mjestu.

"Gruba je neistina i pomisao da smo mi proteste organizovali da bi otjerali investitora već da bi spriječili urbicid u Miločerskom parku, kojeg su svojevremeno i neki ministri nazivali rupom a koji je ustvari spomenik kulture”, navode iz URE.

Ukazuju da je firma Adriatic properties u 2020. godini imala gubitak od 8,8 miliona eura što dovoljno govori o uspjesima ovog investitora.

Povezani članci

18. Maj 2021.

"Sveti Stefan" neće raditi ovog ljeta?

"Sveti Stefan nikada u svojoj istoriji nije bio grad zatvorenih vrata za posjetioce a dolaskom Aman-a to je postao. Dolaskom Aman-a došlo je do zatvaranje javnih staza i izgradnje divljih objekata kakav je onaj od 2.000 metara kvadratnih naspram samog Hotela Sveti Stefan”, kažu oni u saopštenju.

Zaključuju i jasno pocrtavaju da oni nijesu protiv zdravih investicija i investitora i brendova koji žele funkcionisati u skladu sa zakonima države, uvažavajući kulturne i istorijske specifičnosti lokalnog stanovništva.