Stijović: Budžet nije usvojen jer su poslanici nesposobni, sve što je radila prethodna Vlada je pogrešno

"Normalno je da ćemo pomoći ljudima, nećemo ih pustiti", rekao je Stijović

15722 pregleda 25 reakcija 26 komentar(a)
Stijović, Foto: Skupština Crne Gore
Stijović, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević pitao je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović šta je njegovo ministarstvo uradilo po pitanju rješavanja problema otkupa mlijeka, na šta mu je on odgovorio da je ministrarstvo pokrenulo sve mehanizme koji su postojali u sistemu otkupa i pomoći poljoprivrednim proizvođačima u mljekarskoj industriji, te da će naći rješenja za ovaj problem.

On je kazao da je veliki problem predstavlja to što budžet još nije usvojen, za šta je okrivio sve poslanike u Skupštini rekavši da su "nesposobni".

"Normalno je da ćemo pomoći ljudima, nećemo ih pustiti. Sve što je radila prethodna Vlada je urađeno pogrešno. Očekujete sada od nas da spasemo sve za par mjeseci. Kako smo došli do ovoga? Do kad god sam ja ovdje neću pustiti da iko propadne. Da li me ometate i kidate time što ne usvajate budžet, to se Vi zapitajte", rekao je Stijović.

Proizvođači mlijeka traže da im Vlada do kraja naredne sedmice odobri vanrednu premiju od pet centi po litru otkupljenog i prerađenog mlijeka u domaćinstvu, kako bi smanjili štetu zbog rasta cijena stočne hrane i omogućili opstanak mljekarstva, ili će u suprotnom organizovati protestna okupljanja.

Konjević je naveo da je Vlada glavni krivac što nije obezbijedila potrebnu većinu u Skupštini za usvajanja budžeta, te da zbog toga trpe štetu svi pa i proizvođači mlijeka.

“Vas nikada u ovoj Vladi ne bi bilo da nije parlamentarne većine koja Vas je glasala, a za koju Vi kažete da su maliciozni i nesposobni. Po Ustavu i zakonima ove države Vi odgovarate ovom parlamentu. Vaša nervoza neće pomoći proizvođačima mlijeka”, rekao je Konjević.

Bonus video: