odluka nacionalnog savjeta i mki:

Objelodaniće dokumentaciju vezanu za auto-put

Iz Ministarstva su naveli da, imajući u vidu značaj koji za Crnu Goru ima izgradnja auto-puta i cijeneći interesovanje javnosti za tu problematiku, žele da taj projekat učine potpuno transparentim

7804 pregleda 132 reakcija 11 komentar(a)
Auto put Bar-Boljare, Foto: Luka Zeković
Auto put Bar-Boljare, Foto: Luka Zeković

Nova dokumentacija u vezi sa izgradnjom dionice auto-puta, koja do sada nije bila predstavljena javnosti, u narednom periodu će se sukcesivno objelodaniti, saopšteno je iz Ministastva kapitalnih investicija, nakon sjednice Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, na čelu sa potpredsjednikom Vlade i predsjednikom Savjeta, Dritanom Abazovićem i rukovoditeljkom stručnog tima Savjeta, Vanjom Ćalović Marković, održao je zajedničku sjednicu sa predstavnicima Ministarstva, koje je predvodio ministar Mladen Bojanić.

“Zajednički stav svih učesnika sastanka je da se u narednom periodu sukcesivno objelodani nova dokumentacija koja do sada nije bila predstavljena javnosti, a koja se tiče izgradnje prve dionice auto-puta Bar-Boljare i ne ugrožava bezbjednost kritične infrastrukture u Crnoj Gori u skladu sa Zakonom o određivanju i zaštiti kritične infrastrukture”, saopšteno je iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su naveli da, imajući u vidu značaj koji za Crnu Goru ima izgradnja auto-puta i cijeneći interesovanje javnosti za tu problematiku, žele da taj projekat učine potpuno transparentim.

“Stoga će, u narednom periodu, javnost biti upoznata sa dokumentacijom u koju građani, do sada, nijesu imali uvid“, zaključili su iz Ministarstva.