Tatjana Mandić izvršna direktorica M:Tela

Ona je na toj poziciji naslijedila Vladimira Lučića, koji je decembra 2020. imenovan za generalnog direktora Telekoma Srbije, a sada se nalazi na poziciji predsjednika Odbora direktora M:Tel-a

17303 pregleda 9 komentar(a)
Tatjana Mandić, Foto: M:tel
Tatjana Mandić, Foto: M:tel

Tatjana Mandić imenovana je za novog izvršnog direktora M:Tela, naslijedivši na toj poziciji Vladimira Lučića, koji je tu kompaniju vodio od juna 2012. godine, saopšetno je iz M:Tela.

Lučić je decembra prošle godine imenovan za generalnog direktora Telekoma Srbije, a sada se nalizi na poziciji predsjednika Odbora direktora M:Tel-a.

"Tatjana Mandić ima više od 30 godina iskustva u sektoru telekomunikacija, a u posljednjih pet godina je direktor Sektora za ekonomske poslove M:Tek-a. Karijeru je počela 1991. godine, nakon što je prva u generaciji diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. U JPTT saobraćaj Crne Gore je obavljala poslove bilansiste, a od 1999. godine radi u Pošti Crne Gore gdje je obavljala funkciju šefa računovodstva. U kompaniji M:Tel je od njegovog osnivanja. U junu 2013. godine dolazi na funkciju zamjenika direktora Sektora za ekonomske poslove, a od 15. decembra 2016. godine imenovana je za direktora Sektora za ekonomske poslove", kaže se u saopštenju.

"U toku radnog angažmana radi na svim većim projektima u kompaniji od kojih su najznačajniji uvođenje računovodstveno finansijskog aplikativnog rješenja Navision i akvizicije kablovskih operatora, te njihove integracije u M:Tel. Tokom 2012. godine obavlja funkciju ovlašćenog zastupnika Privrednog društva Fibernet, a u periodu od kad je M:Tel postao vlasnik Media Net-a, pa do momenta integrisanja, obavljala je funkciju izvršnog direktora Media Net-a. Od 2018. godine je radila kao dio tima Telekom Srbija grupe na akviziciji oko 20 kablovskih operatora koji su pripojeni Telekomu Srbija, a radila je na projektu implementacije SAP-a u M:Tel-u i bila vođa projekta implementacije elektronske fiskalizacije. Posjeduje niz sertifikata u oblasti računovodstva kao i zvanje Sertifikovanog računovođe po programu ACCA (Association of Chartered Certified Accountants)", navodi se u saoštenju M:Tela.

Bonus video: