Konjević traži saslušanje Bojanića i Đukanovića

"Javno prepucavanje i optuživanje za iznošenje neistina između predsjednika Vlade i njenih članova ili predstavnika postaju svakodnevna pojava"

10388 pregleda 21 reakcija 23 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokratske partije i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Raško Konjević, zatražio je kontrolno saslušanje ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića i predsjednika UO EPCG Milutina Đukanovića, povodom javno iznijetih tvrdnji predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da ima informacije da je pripremana prodaja EPCG.

Kako je saopšteno iz SDP-a, predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović sastajao se sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Zoranom Mihajlović, što, kako dodaju, premijer vidi kao potvrdu njegovih sumnji da se priprema prodaja EPCG.

Krivokapić je gostujući u emisiji Načisto na na TV Vijesti, kazao da "kada sam čuo da će zbog većine članova Odbora direktora postojati potencijalna opasnost da se možda proda Elektroprivreda, tada sam reagovao".

"Javno prepucavanje i optuživanje za iznošenje neistina između predsjednika Vlade i njenih članova ili predstavnika postaju svakodnevna pojava. Ipak, značaj sumnji koje su iznijete, kao i činjenica da dolaze sa institucionalno najmoćnije pozicije obavezuju da budu provjerene a takva eventualna namjera na vrijeme zaustavljena", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se državna energetska grupacija, čiji je EPCG najvažniji dio, ostvarila 100 miliona eura profita u protekle tri godine, te da je to istorijski najbolji rezultat od kad ona postoji.

"Zbog toga je od predsjednika Vladimira Jokovića, predsjednika tog skupštinakog odbora zatraženo da se u hitnom roku organizuje kontrolno saslušanje resornog ministra Bojanića kao i predsjednika Odbora direktora EPCG Đukanovića, čime bi dobili jasan odogovor na pitanje što nova vlast želi da uradi sa strateški najbitnijom državnom kompanijom", navodi se u saopštenju.

Bonus video: