"U INTERESU RAZVOJA BIZNISA"

MBA: Opštine sa sjevera da potpomognu izgradnju mikro hidroelektrana

Predstavnici Odbora MBA-a za energetiku su u Ministarstvu ekonomije održali sastanak sa predstavnicima tog Vladinog resora na temu stvaranja uslova za bržu i masovniju izgradnju mikro hidroelektrana, odnosno elektrana snage do 100 kW
130 pregleda 1 komentar(a)
Mala hidroelektrana (Novine), Foto: Hydro World
Mala hidroelektrana (Novine), Foto: Hydro World
Ažurirano: 22.11.2017. 15:39h

Opštine sa sjevera Crne Gore bi trebalo što više da se uključe i svojim aktivnostima potpomognu izgradnju mikro hidroelektrana snage do 100 kilovati (kW), u interesu razvoja biznisa na svojoj teritoriji, saopšteno je iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

Predstavnici Odbora MBA-a za energetiku danas su u Ministarstvu ekonomije održali sastanak sa predstavnicima tog Vladinog resora na temu stvaranja uslova za bržu i masovniju izgradnju mikro hidroelektrana, odnosno elektrana snage do 100 kW.

“Sastanak je bio veoma sadržajan, pa se očekuje da će u narednom periodu rezultirati konkretnim aktivnostima koje će ubrzati izgradnju hidroelektrana ove snage. Utvrđen je i redosljed tih aktivnosti za naredni period”, navodi se u saopštenju.

MBA, odnosno njen Odbor za energetiku, već više godina sa Zajednicom opština Crne Gore nastoji da svojim aktivnostima pomogne i podstakne razvoj porodičnog biznisa na seoskom području kroz masovniju izgradnju mikro hidroelektrana.

“Današnji sastanak u Ministarstvu ekonomije ohrabruje i otvara mogućnosti za početak kontinuiranih aktivnosti u tom pravcu. Između ostalog, namjera je da se opštine sa sjevera Crne Gore što više uključe i svojim aktivnostima potpomognu izgradnju elektrana ove snage, u interesu razvoja biznisa na svojoj teritoriji”, rekli su iz MBA.

Predstavnici Ministarstva ekonomije su pozitivno ocijenili dosadašnje aktivnosti MBA i Zajednice opština Crne Gore, odnosno Odbora MBA za energetiku, uz konstataciju da će imati punu podršku Ministarstva ekonomije za dalje aktivnosti u pravcu masovnije izgradnje mikro hidoelektrana, koje bi proizvodile električnu energiju po tržišnim uslovima ili za sopstvene potrebe.