Penzionerima krediti do 20.000 eura

Povoljnost novog proizvoda je što banka plaća polisu za iznose iznad 10.000 čiji je rok otplate nakon 67. godine korisnika
176 pregleda 0 komentar(a)
Erste banka, Foto: Savo Prelević
Erste banka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2017. 18:17h

Erste banka je penzionerima ponudila nove kredite u iznosu do 20 hiljada eura sa plaćenom polisom osiguranja tokom cijelog perioda otplate kredita i nižim kamatnim stopama na period od 10 godina. Kamatna stopa za kredit od 15 do 20 hiljada eura je 7,99 odsto, a iznad 15 hiljada 8,49 odsto. Polisa osiguranja koju plaća banka obavezna je za kredite iznad 10 hiljada čiji je rok otplate nakon 67. godine korisnika, kao i za sve kredite iznad šest hiljada sa konačnom otplatom od 70. do 75. godine. Kredit se odobrava penzionerima koji primaju penziju na računu u Erste banci ili preusmjeravaju primanja na račun u Erste banci. Nakanda za obradu kredita je od jedan do 1,5 odsto, a kredit se može koristiti za tekuću potrošnju ili za refinasiranje kredita u nekoj drugoj banci.

Erste banka je juče novi proizvod predstavila na konferenciji za novinare.

Direktor sektora za poslovanje sa stanovništvom Relja Đurović je kazao da kreditima za penzionere u novom modelu omogućavaju da uz povoljne uslove, veće iznose i duže rokove, ojačaju trenutne finansijske mogućnosti ili refinansiraju postojeće obaveze uz niže mjesečne rate.

“Uz to, oni čuvaju sudužnike ili članove porodice nasljednike od eventualne obaveze da njihov kredit vraćaju u slučaju nepredviđenog kritičnog događaja“, rekao je Đurović.

Zamjenik direktora sektora za poslovanje sa stanovništvom Danijela Vukoslavović je kazala da u ponudi imaju uslugu ugovaranja osiguravajućih proizvoda kroz mrežu filijala banke (bankoosiguranje), kao i da kombinacija proizvoda osiguranja sa kreditnim proizvodima smanjuje rizik finansiranja, što povoljno utiče na cijenu kredita.

Bonus video: