Na Cetinju otvoren Biznis inkubator

"Biznis centar Cetinje će, kao organ lokalne uprave, rukovoditi Biznis inkubatorom i pružati besplatnu podršku svim korisnicima Inkubatora – od informacija o potencijalnim izvorima finansiranja i podrške u administrativnim procedurama, do besplatne izrade biznis planova i ostalih dokumenata“, kaže se u saopštenju
964 pregleda 3 komentar(a)
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2017. 15:57h

Biznis inkubator, čiji je clj da pomogne razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća tokom prvih godina poslovanja, otvoren je danas na Cetinju.

Kako je saopšteno iz Vlade, Biznis inkubator, koji je smješten u okviru poslovne zone na prostoru nekadašnje fabrike obuće „Košuta“, otvorio je premijer Duško Marković.

Navodi se da će, u razdoblju od tri do pet godina, preduzetnici, nova i postojeća preduzeća, boraviti u biznis inkubatoru po povlašćenim kriterijumima (besplatan prostor, komunalije, savjetodavne usluge i drugo), registrovati svoje preduzeće i pokrenuti svoj biznis.

„Biznis centar Cetinje će, kao organ lokalne uprave, rukovoditi Biznis inkubatorom i pružati besplatnu podršku svim korisnicima Inkubatora – od informacija o potencijalnim izvorima finansiranja i podrške u administrativnim procedurama, do besplatne izrade biznis planova i ostalih dokumenata“, kaže se u saopštenju.

Projekat je, kako se navodi, realizovan uz podršku Vlade Crne Gore i UNDP, a ukupna vrijednost je više od 800 hiljada eura.

„Prijestonica Cetinje je, u saradnji sa četiri cetinjska privredna subjekta (Eurogum, Montel, Zrnožit i Oziris), kupila prostor nekadašnje fabrike obuća „Košuta“, u cilju realizacije projekta formiranja poslovne zone na površini od gotovo 22 hiljade metara kvadratnih (m2)“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je lokalna uprava Prijestonice kupila bivšu upravnu zgradu, površine 1.200 m2, za potrebe uspostavljanja Biznis inkubatora i Inovativnog centra.

Bonus video: