Vujović: "Ekspertska Vlada" postavlja nove standarde u montipajtonovskoj predstavi

"Da je ovo normalna Vlada, logično bi se postavilo pitanje odgovornosti, ili s jedne strane ministra i njegovog saradnika za netačnu tvrdnju, ili Vlade i njenog prvoodgovornog premijera za kršenje zakona", kazao je generalni sekretar SDP-a

9445 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Vujović, Foto: SDP
Vujović, Foto: SDP

Optužba državnog sekretara u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Radovana Bojovića, da Vlada krši zakon vezano za izbor izrađivača Prostornog plana Crne Gore i uz to bira ponudu koja je skuplja za 200 hiljada eura, "novi je specifičan biser u riznici apsurda od milošte nazvane 'ekspertske Vlade Crne Gore'," kazao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

"To da jedni o drugima svašta govore međusobno se optužujući za lopovluk, izdaje i tako redom, to što jedni druge svako malo spremaju za Spuž ili na smetlište istorije – to je već postala dnevna rutina. Javnost se navikla kao da jedni drugima bukvalno kažu - dobar dan, a ne se čašćavaju najtežim uvredama. Ipak, to pozorište se do sada odvijalo između različitih konstituenata vlasti ili na relaciji parlamentarna većina – Vlada. Naši eksperti, kako bi se žargonski reklo, obrću igricu pa se sada optužuju i unutar sopstvene kuće. Jedan ministar i njegov prvi saradnik rekoše kako Vlada, u kojoj oni sjede, krši zakon i time valjda opstruira proces prostornog planiranja tj. izbor izrađivača Prostornog plana", saopštio je Vujović.

Da je ovo normalna Vlada, kako je kazao, logično bi se postavilo pitanje odgovornosti, ili s jedne strane ministra i njegovog saradnika za netačnu tvrdnju, ili Vlade i "njenog prvoodgovornog premijera za kršenje zakona".

"Naravno, pod uslovom da je narečena tvrdnja tj. optužba za rušenje pravnog sistema stigla do premijerske adrese u Tokiju, gdje su nekad inače bile imaginarne istočne granice proširenog Dušanovog carstva, čemu se premijer, jelte, nekad tako divio. Kako god, 'ekspertska Vlada' tako brzo i uspješno postavlja nove standarde u ovoj montipajtonovskoj predstavi, da se ne smijemo začuditi ako brzih dana počnu sami sebe, i personalno optuživati, za kriminal, korupciju i kršenje zakona. U ovoj orgiji besmisla i tome moramo biti naredni", zaključuje Vujović.

Bonus video: