Forca: Solanom ne smije raspolagati Vlada, već Opština Ulcinj

"Vlada je do sada pokazala punu sposobnost samo da uništi Solanu i njenu imovinu, a sada je na njoj da tu imovinu vrati Opštini Ulcinj"

5967 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Forca je pozvala Vladu da u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, Opštini Ulcinj na raspolaganje vrati 14,52 miliona kvadrata, na koliko se prostire bivša fabrika soli.

Ranije danas, Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, postupajući po zahtjevu Solana "Bajo Sekulić" Ulcinj u stečaju, od 2.11.2011, jednoglasno je utvrdio da se nijesu stekli uslovi za davanje mišljenja za pretvaranje prava korišćenja u pravo svojine, zbog nespornog državnog vlasništva nad zemljištem preduzeća.

"Odluka Savjeta za privatizaciju da se imovina ulcinjske solane uknjiži kao državno zemljište, samo je polovina radosne i očekivane vijesti, jer tu imovinu nije platila Vlada niti ju je primila u posjed. To je obavila Skupština Opštine Ulcinj, shodno odluci br. 05-1657 / 2 od 9.05.1965.godine“, stoji u saopštenju Force.

Dodaje se da u skladu sa tim, solanom ne smije raspolagati Vlada, već Opština Ulcinj, čijim je odlukama ta imovina oduzeta od vlasnika i koja je, zajedno sa tim društvenim preduzećem i obeštetila iste.

"Vlada je do sada pokazala punu sposobnost samo da uništi Solanu i njenu imovinu, a sada je na njoj da tu imovinu vrati Opštini Ulcinj. Vlada do sada nije znala i mogla pronaći lopove stroja za pakiranje soli, lopove pumpi, lopove bagera Euronatura..., ali na sreću znala je poštovati prostorni plan koji, amandmanom poslanika Gencija Nimanbegua, ne dozvoljava bilo kakvu gradnju na ovoj imovini“, ističe se u saopštenju koje potpisuje Ilir Čapuni.

Bonus video: