Spajić: Japan bitan za privlačenje investicija u Crnu Goru

"Već smo preduzeli konkretne korake u tom pravcu, poput rješavanja problema i ponovnog pokretanja proizvodnje fabrike metala "Daido" u Kotoru, u posjeti koju sam nedavno imao sa japanskim ambasadorom Takahikom Kacumatom", rekao je Spajić

7914 pregleda 12 komentar(a)
Spajić, Foto: Printscreen
Spajić, Foto: Printscreen

Glavna misija je podsticanje ekonomskog prosperiteta države Crne Gore, a na tom putu je važna podrška Japana, posebno u privlačenju investicija iz te zemlje, poruka je ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Spajić je u delegaciji predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića prilikom službene posjete Japanu, koji će se sjutra sastati sa japanskim premijerom Jošihide Sugom.

Spajić je kazao da se potencijal Crne Gore i zapadnog Balkana u cjelini, može unaprijediti poboljšanjem ekonomske saradnje između Crne Gore i Japana te postići veliki iskorak u našim odnosima.

"Već smo preduzeli konkretne korake u tom pravcu, poput rješavanja problema i ponovnog pokretanja proizvodnje fabrike metala "Daido" u Kotoru, u posjeti koju sam nedavno imao sa japanskim ambasadorom Takahikom Kacumatom. Ovaj aktivan pristup i blizak odnos sa našim ključnim investitorima pomoći će jačanju odnosa dvije države. Radujem se sastanku sa premijerom Sugom 24. jula”, naglasio je Spajić.

Prilikom nedavnog sastanka u Kotoru, Takahika Kacumata je rekao da je srećan što vidi da postoji dugoročna saradnju između Japana i Crne Gore.

“Djelimo stav ka potrebi poboljšanja i širenja naših odnosa, kroz poslovanje, ekonomiju, IT, energetiku, ekologiju… U toku Olimpijskih igara, premijer Krivokapić i ministar Spajić posjetiće Tokio. Ovaj susret biće pokretačka snaga za poboljšanje naših odnosa”, kazao je on.

Delegacija Vlade Crne Gore je na Olimpijskim igarama, koje se održavaju u Tokiju, u znak podrške crnogorskim sportistima.

Bonus video: