rekao da stoji iza stava da do sad nijesmo imali ministre koji ne kradu

Milatović izjavu temelji na međunarodnim izvještajima

Poručio da je to njegov lični stav koji temelji na percepciji koju veliki broj građana u Crnoj Gori dijeli s njim i koji je utemeljen na velikom broju relevantnih međunarodnih izvještaja strateških partnera i nevladinih organizacija

6714 pregleda 17 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović ostao je pri svom ranije izrečenom stavu koji je iznio u maju na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju i budžet kada je kazao kako do sad nijesmo imali ministre koji ne kradu.

Ministar je juče saslušan u svojstvu građanina u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici zbog krivične prijave koju su protiv njega povodom te izjave podnijeli ministri iz prethodne Vlade Sanja Damjanović, Predrag Bošković, Suzana Pribilović, Dragica Sekulić i Aleksandar Bogdanović.

Milatović je poručio da je to njegov lični stav koji temelji na percepciji koju veliki broj građana u Crnoj Gori dijeli s njim i koji je utemeljen na velikom broju relevantnih međunarodnih izvještaja strateških partnera i nevladinih organizacija, poput MANS-a i Unije poslodavaca.

On je citirao djelove Strategije o proširenju Evropske unije i izvještaje Evropske komisije i američkog Stejt dipartmenta u kojima se navodi, kako je kazao, da je korupcija u Crnoj Gori bila prisutna na visokom nivou.

“U prethodnom periodu visoka korupcija nije adekvatno kažnjavana, pa je u javnosti stvoren osjećaj nejednakosti i nedovoljne pravde koji urušava sistem i osjećaj da Crna Gora može da doživi snažniji ekonomski razvoj”, smatra Milatović.

On je naveo da je sada na ODT-u potez da li će podići krivičnu prijavu protiv njega ili će je odbaciti.

Milatović je rekao da mu je drago što je ažurno bio pozvan u tužilaštvo, ali očekuje da će isto tako ta instutucija efikasnije reagovati na krivične prijave koje su u proteklom periodu podnosili Vlada i nevladine organizacije.

“Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić je podnio deset krivičnih prijava za različite zloupotrebe unutar državnih preduzeća, ali je nažalost dobio prije dan odgovor da se te prijave i dalje nalaze u fazi izviđaja. Mi, kao društvo, više nemamo vremena da čekamo na tako spore reakcije tužilaštva”, poručio je Milatović u izjavi novinarima nakon saslušanja.

Preporučujemo za Vas