Milatović izjavu temelji na međunarodnim izvještajima

Poručio da je to njegov lični stav koji temelji na percepciji koju veliki broj građana u Crnoj Gori dijeli s njim i koji je utemeljen na velikom broju relevantnih međunarodnih izvještaja strateških partnera i nevladinih organizacija

7532 pregleda 17 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović ostao je pri svom ranije izrečenom stavu koji je iznio u maju na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju i budžet kada je kazao kako do sad nijesmo imali ministre koji ne kradu.

Ministar je juče saslušan u svojstvu građanina u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici zbog krivične prijave koju su protiv njega povodom te izjave podnijeli ministri iz prethodne Vlade Sanja Damjanović, Predrag Bošković, Suzana Pribilović, Dragica Sekulić i Aleksandar Bogdanović.

Milatović je poručio da je to njegov lični stav koji temelji na percepciji koju veliki broj građana u Crnoj Gori dijeli s njim i koji je utemeljen na velikom broju relevantnih međunarodnih izvještaja strateških partnera i nevladinih organizacija, poput MANS-a i Unije poslodavaca.

On je citirao djelove Strategije o proširenju Evropske unije i izvještaje Evropske komisije i američkog Stejt dipartmenta u kojima se navodi, kako je kazao, da je korupcija u Crnoj Gori bila prisutna na visokom nivou.

“U prethodnom periodu visoka korupcija nije adekvatno kažnjavana, pa je u javnosti stvoren osjećaj nejednakosti i nedovoljne pravde koji urušava sistem i osjećaj da Crna Gora može da doživi snažniji ekonomski razvoj”, smatra Milatović.

On je naveo da je sada na ODT-u potez da li će podići krivičnu prijavu protiv njega ili će je odbaciti.

Milatović je rekao da mu je drago što je ažurno bio pozvan u tužilaštvo, ali očekuje da će isto tako ta instutucija efikasnije reagovati na krivične prijave koje su u proteklom periodu podnosili Vlada i nevladine organizacije.

“Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić je podnio deset krivičnih prijava za različite zloupotrebe unutar državnih preduzeća, ali je nažalost dobio prije dan odgovor da se te prijave i dalje nalaze u fazi izviđaja. Mi, kao društvo, više nemamo vremena da čekamo na tako spore reakcije tužilaštva”, poručio je Milatović u izjavi novinarima nakon saslušanja.

Bonus video: