Milatović: Konjević pokušao da obmane javnost, školovanje sam platio sam, za stipendiju od Vlade nije bilo sluha

"Konjević je bio državni funkcioner, vrijedno radio na unapređenju životnog standarda i vladavini prava u Crnoj Gori. Zato danas imamo 25 odsto građana na rubu siromaštva i golemi osjećaj nagomilane nepravde u društvu"

51917 pregleda 1364 reakcija 153 komentar(a)
Milatović, Foto: Savo Prelević
Milatović, Foto: Savo Prelević

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović negirao je tvrdnje poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević da mu je Vlada obezbijedila stipendiju za školovanje na Oksfordu.

Konjević je danas u Skupštini, tokom polemike, kazao da je Milatoviću dolazio kod članova Valde da mu obezbijede stipendiju.

"Znate đe ste vi 2016. bili, pošto ste u pravu da sam bio u Ministarstvu finansija pola godine. Vi ste dolazili kod nas ministara da Vam obezbijedimo stipendiju za Oksford. Mi smo to uradili, neki od nas za koje danas smatrate da su lopovi. Je li tako? Nemojte ministre to tako da radite. To što ste danas ministar, to je prolazna kategorija vjerujte...", kazao je između ostalog Konjević.

Milatović je na Tviteru naveo da je Konjević iznio niz neistina i pokušao da obmane javnost kada je govorio o njegovom školovanju.

"Poslanik Konjević je danas pokušao da obmane javnost samouvjereno iznoseći niz neistina o mom školovanju. Jedna od danas iskazanih neistina je i da sam 2016. "dolazio u Vladu da mi obezbijede stipendiju za studije na Oxfordu i da su oni to uradili". Ja sam 2016. već radio u EBRD-u, a magistarske studije na Oxfordu od 2011. do 2013. sam finansirao tako što sam kao student generacije dobio stipendiju britanske vlade za prvu godinu studija, a onda podigao kredit kod NLB banke u iznosu od 25.000 eura za drugu godinu studija", napisao je Milatović.

On je naveo i da se nakon toga zaposlio u inostranstvu.

"I radio da vratim kredit koji sam podigao za svoje obrazovanje, jer za stipendiju od Vlade nije bilo sluha. Nakon profesionalnog iskustva dužeg od 10 godina u Dojče banci i EBRD, vratio sam se da dam doprinos razvoju svoje zemlje. Za to vrijeme Konjević je bio državni funkcioner, vrijedno radio na unapređenju životnog standarda i vladavini prava u Crnoj Gori. Zato danas imamo 25 odsto građana na rubu siromaštva i golemi osjećaj nagomilane nepravde u društvu", napisao je Milatović

Bonus video: