"nije daleko dan kada će grad prestati da bude tranzitni centar"

Vuković: Podgorica može postati ozbiljna turistička destinacija

"Mislim da Podgorica ima da ponudi puno toga i mi smo u fazi otkrivanja šta ona zapravo ima da ponudi", rekao je Vuković

7673 pregleda 52 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Podgorica.me
Foto: Podgorica.me

Turistička organizacija (TO) Podgorice prepoznaje potencijale Glavnog grada koji u dogledno vrijeme može postati ozbiljna turistička destinacija, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je na konferenciji TO Podgorice poručio da nije daleko dan kada će taj grad prestati da bude tranzitni centar i postati mjesto koje će ljudi rado posjećivati.

"Mislim da Podgorica ima da ponudi puno toga i mi smo u fazi otkrivanja šta ona zapravo ima da ponudi", rekao je Vuković, prenosi Mediabiro.

On je dodao da mu TO Podgorica često skreće pažnju da niko zapravo nije ni svjestan šta sve Podgorica ima.

"Radujem se što TO Podgorice prepoznaje potencijale Glavnog grada, o čemu svjedoči njihova posljednja aktivnost koja je vezana za tri promo filma koji pokušavaju da osvijetle potencijal koji naš grad ima", istakao je Vuković.

On je rekao da je zahvalan ljudima koji vode TO Podgorica.

"Da nije bilo kako je bilo sa koronavirusom, nemam nikakvu dilemu da bismo mi i prošle i ove godine imali fantastične rezultate, a po ovome što radi TO Podgorica, nemam dilemu da bi se ti pozitivni trendovi nastavili", kazao je Vuković.

On je napomenuo da će Glavni grad, u okviru onoga što su mu redovne obaveze, nastojati da pomogne TO da Podgoricu učine turistički vidljivijom.

Direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić, kazala je da su prethodne godine radili puno na unapređenju turističke ponude.

"Uvrstili smo devet novih manifestacija, ali smo i zadržali neke najposjećenije kao što je "Ajmo na Moraču" koji počinje u četvrtak na skalinama. On će trajati pet dana u određenim intervalima do polovine avgusta", navela je Rogošić.

Njihov cilj je, kako je rekla, da obuhvate sve generacije i zadovolje sve ukuse.

Rogošić je kazala da imaju u planu i druge manifestacije, ali da je hjihova realizacija uslovljena epidemiološkim mjerama.

U saopštenju se navodi da je TO Podgorica predstavila projekat "Pješačko kulturno-istorijske rute, autorke Vanje Vuković, koja je istorijski pedagog.

Vuković je navela da je Podgorica, kao grad koji je preživio mnoga razaranja, uspio da se izgradi i sačuva svoje istorijske bisere.

Ona, je govoreći o mapi istorijskih ruta, kazala da je u pitanju ruta koja će voditi kroz svijet prošlosti.

"Trudila sam se da naracija navodi turiste da nerado napuštaju Podgoricu, da joj se uvijek vraćaju", rekla je Vuković.

Preporučujemo za Vas