Vuksanović predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore

"Američka privredna komora je prepoznata kao najuticajniji kolektivni glas renomirane poslovne zajednice u Crnoj Gori, i ujedno izuzetno dobro pozicionirana u internacionalnoj mreži AmCham-ovi Evrope, gdje činimo i dio Izvršnog odbora"

7849 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AmCham
Foto: AmCham

Svetlana Vuksanović izabrana je jednoglasno za predsjednicu Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Odluka je donijeta na, danas održanoj, prvoj sjednici Upravnog odbora u novom sastavu, a nakon održane redovne Godišnje skupštine Komore.

Vuksanović, izvršna direktorka u kompaniji Philip Morris Montenegro, preuzeće funkciju od 1. avgusta, kao i ulogu koju je posljednje dvije godine obavljao Nikola Tripković, izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora, a čiji mandat ističe krajem mjeseca.

U skladu sa Statutom Američke privredne komore, ona će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i zajedno sa Izvršnim direktorom predstavljati je u spoljnim odnosima.

"Američka privredna komora je prepoznata kao najuticajniji kolektivni glas renomirane poslovne zajednice u Crnoj Gori, i ujedno izuzetno dobro pozicionirana u internacionalnoj mreži AmCham-ovi Evrope, gdje činimo i dio Izvršnog odbora. Zato je velika čast i odgovornost preuzeti, i to po drugi put, ulogu predsjednice Upravnog odbora Komore", kazala je Vuksanović.

Ona je dodala da dolazi iz kompanije koja je u ovom trenutku u procesu transformacije.

Svetlana Vuksanović
Svetlana Vuksanovićfoto: AmCham

"Vjerujem da, upravo zbog toga, imamo dovoljno iskustva, znanja i preporuka kako u jednom tranzicionom periodu predvidjeti promjene, prihvatiti ih, i u skladu sa njima graditi plan za buduće poslovne poteze. Američka privredna komora će, prilagođavajući se političkim i ekonomskim izazovima, dati doprinos stabilizaciji crnogorskog poslovnog ambijenta u transparentan i predvidljiv, i sa velikim potencijalom da privuče strane investitore", zaključila je nova predsjednica Upravnog odbora Komore.

Za potpredsjednicu Upravnog odbora reizabrana je Sanja Ćalasan, generalni menadžer u kompaniji Trebjesa – Molson Coors, za sekretara-blagajnika Sava Laketić, senior menadžer u kompaniji PwC, dok su za guvernere bez portfelja izabrani Luka Popović iz BDK Advokati, Nenad Novović, osnivač i izvršni direktor kompanije Amplitudo i Katarina Bulatović, kao individualni član, te reizabran Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMEn.

Bonus video: