Lekić: Ignorisanje Bojanićevih upozorenja pokazuje neozbiljnost

Lider Demosa ocijenio da ekspertsko angažovanje novih eksperata novcem iz budžeta donosi "novu sistemsku konfuziju"

17012 pregleda 61 reakcija 61 komentar(a)
Lekić, Foto: Savo Prelević
Lekić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik i poslanik Demosa Miodrag Lekić kazao je danas da odgovorni demonstriraju neozbiljnost ignorisanjem upozorenja ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića i javnosti o formiranju državnog preduzeća "Montenegro Works" za kontrolu državnih kompanija.

Lekić je upitao da li je upozorenje Bojanića "glas u pustinji ili Vladi".

"Ekspertsko angažovanje novih eksperata novcem iz budžeta za novu sistemsku konfuziju", naveo je Lekić na Tviteru.

Bojanić je juče, povodom raspisivanja javnog poziva Ministarstva finansija i socijalnog staranja za izbor pet članova Odbora direktora za novu kompaniju, ukazao da Statut koji definiše broj, mandat i potrebne reference za članove borda MW nije ni razmatran na Komisiji za ekonomska pitanja i Vladi.

On je ranije izuzeo mišljenje o formiranju preduzeća "Montenegro Works" smatrajući da je predlog suprotan Zakonu o privrednim društvima, da je takva firma potpuno nepotrebna, te da su nejasno definisane njene nadležnosti, buduće djelatnosti i prihodi.

Lekić je prije dva dana kazao da odluka Vlade da se, na teret budžetskih sredstava, formira preduzeće "Montenegro Works", zahtijeva solidnija objašnjena i šire verifikacije. Tada je kazao kako očekuje da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopšti svoj stav povodom krupne odluke koju je javno osporio i Bojanić.

Bonus video: