Raspisan konkurs za Spajićeve pomoćnike

Kandidati prijave za 20 vršilaca dužnosti generalnih direktora direktorata mogu dostavljati do 17 septembra

15641 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) raspisalo je danas javni poziv za 20 vršilaca dužnosti generalnih direktora direktorata (pomoćnike ministra).

"Ministarstvo finansija i socijalnog staranja poziva sva zainteresovana lica, koja ispunjavaju propisane uslove za radno mjesto visokog rukovodnog kadra da se prijave na Javni poziv i svojim radnim iskustvom, znanjem, obrazovanjem i stručnošću iz određenih oblasti daju svoj doprinos oporavku javnih finansija", navodi se u saopštenju ministarstva kojim rukovodi Milojko Spajić.

Kao uslovi za radno mjesto visokog rukovodnog kadra navedeni su VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja i najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili pet godina radnog iskustva.

Uz prijavu na javni poziv prilaže se biografija / CV kandidata i motivaciono pismo ili kratki video (trajanje do jedan minut) u kom će se kandidati predstaviti i reći zbog čega baš oni trebaju biti izabrani.

Prijave sa traženom dokumentacijom dostavljaju se u periodu od 07.09.2021. do 17.09.2021. godine, na mejl adresu prijave@mif.gov.me.

U saopštenju se dodaje da MFSS traži ljude koje posjeduju: Stručnost, orjentisanost na rezultate kroz jasnu strategiju, indikatore uspjeha i prioritete u radu; Liderstvo bez obzira na kojoj poziciji ili nivou hijerarhije se nalazili; Fleksibilnost i adaptibilnost kao sposobnost zaposlenih da se prilagođavaju različitim situacijama i poslovnim okruženjima; Komunikacione i organizacione vještine; Timski rad i inkluzivnost.

"Naš tim će pažljivo evaluirati sve pristigle prijave. Kontaktiraćemo sa onim kandidatima/kinjama kod kojih prepoznamo potencijal, kao i poklapanje iskustva i vještina kandidata sa aktuelnim potrebama našeg Ministarstva i obavijestiti ih o narednim koracima u procesu selekcije", stoji u saopštenju.

Pregled prijava vršiće komisija u čijem sastavu su, kako stoji u saopštenju, članovi sa iskustvom u poslovima rukovođenja i upravljanja ljudskim resursima.

"Komisija, nakon pregleda prijava, evaluacija i ocjene svake prijave, sastaviće listu kandidata koji će biti pozvani na intervju. Želimo da Vas bolje upoznamo, predstavimo nas i naše ideje, kao i da čujemo Vašu viziju, planove i očekivanja".

Strateški imperativ ministarstva je, kako su saopštili, da grade kulturu različitosti i jednakih mogućnosti.

"Zalažemo se da naši državni službenici predstavljaju građane koje služimo, bez obzira na pol, starost, vjersku pripadnost, rodni identitet, seksualne, političke ili bilo koje druge pripadnosti, bilo koje vrste invaliditeta ili drugih faktora koji se ne zasnivaju na zaslugama i ostvarenim rezultatima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: