ZZZ: Biće angažovano 400 nezaposlenih osoba sa evidencije

Kako su pojasnili, programsko angažovanje se odnosi na osobe sa evidencije Zavoda kojima je nedostatak znanja, vještina i kompetencija bila prepreka u zapošljavanju

8237 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Kroz Program “Obrazovanje i osposobljavanje odraslih u 2021.godini” biće angažovano 400 nezaposlenih osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

To je odlučio Upravni odbor Zavoda na današnjoj sjednici kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

Kako se navodi u saopštenju, shodno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Zavod će ove godine prvi put realizovati ovaj Program u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

"Za njegovu realizaciju, shodno odluci UO, Zavod je opredijelio sredstva u iznosu od 200.000,00 eura. Pored navedenog, Zavod će finansirati i novčanu pomoć i troškove prevoza za polaznike programa", saopšteno je iz Zavoda.

Kako su pojasnili, programsko angažovanje se odnosi na osobe sa evidencije Zavoda kojima je nedostatak znanja, vještina i kompetencija bila prepreka u zapošljavanju.

Iz Zavoda navode da se programom nastoji ovim osobama omogućiti sticanje stručnih kvalifikacija i ključnih vještina i olakšati pristup tržištu rada odnosno zaposlenja.

"Izvođači programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih mogu biti organizatori obrazovanja, odnosno pravna ili fizička lica koja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast obrazovanja odraslih mogu da organizuju obrazovanje i osposobljavanje odraslih. Narednih dana Zavod će pripremiti tendersku dokumentaciju i objaviti Program "Obrazovanje i osposobljavanje odraslih u 2021.godine", u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama na portalu javnih nabavki", navodi se u saopštenju Zavoda za zapošljavanje.

Bonus video: