Vlada smijenila direktorku Monstata

Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je ukazalo da je Monstat neobjavljivanjem prikupljenih podataka o strukturi farmi iz 2016. godine onemogućio da se na osnovu konačnih i objavljenih podataka sprovede međunarodni grant projekat koji finansira FAO i na taj način navodno nanio štetu državi

26853 pregleda 533 reakcija 60 komentar(a)
Radojević, Foto: Savo Prelević
Radojević, Foto: Savo Prelević

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj elektronskoj sjednici smijenila direktorku Uprave za statistiku - Monstat, Gordanu Radojević zbog "nezakonitosti u radu" koje su pronađene u godišnjem izvještaju Monstata za 2020. godinu, saznaju "Vijesti" u Vladi.

Ona je smijenjena i zbog ukazivanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, da je Monstat neobjavljivanjem prikupljenih podataka o strukturi farmi iz 2016. godine onemogućio da se na osnovu konačnih i objavljenih podataka sprovede međunarodni grant projekat koji finansira FAO i na taj način navodno nanio štetu državi o čemu su "Vijesti" već pisale.

Radojević je nakon što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pokrenulo njenu smjenu rekla da su razlozi za njenu smjenu izmišljeni te da Ministarstvo vrši politički pritisak na nju kako bi natjerali Monstat da sprovede popis stanovništva u suprotnosti sa zakonom i statističkom praksom.