"povećanje plata zaduživanjem se pokazao kao pogrešan u cijelom svijetu"

Medojević: Plan Spajića neodrživ, nema podršku PzP-a

„Nema prostora za povećanje zarada i prioriteti treba da budu nešto drugo. Neka ministar osnuje svoju partiju pa predstavi svoj plan kao plan partije, a ne Vlade“, istakao je Medojević

9563 pregleda 111 reakcija 111 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik PzP-a Nebojša Medojević kazao je da PzP neće podržati da se ukinu doprinosi za zdravstveno osiguranje, jer smatra da je taj prijedlog ministra finansija Milojka Spajića neodrživ.

„Ja sam nazvao ovu konferenciju Evropa sad, Grčka sjutra, jer povećanje plata zaduživanjem se pokazao kao pogrešan u cijelom svijetu“, kazao je on.

Portal RTCG prenosi da je Medojević Maršalov plan koji predlaže ministar Spajić nazvao populizmom i kazao da to vodi državu u bankrot.

„Nema prostora za povećanje zarada i prioriteti treba da budu nešto drugo. Neka ministar osnuje svoju partiju pa predstavi svoj plan kao plan partije, a ne Vlade“, istakao je Medojević.

On je istakao da smo rekorderi u broju zaposlenih u državnim institucijama, 11,7 odsto.

„U prerađivačkoj industriji radi samo 5,7 odsto zaposlenih. Duplo više radi njih na Kosovu, nego u Crnoj Gori. Ova struktura pokazuje da imamo dramatične probleme“, kazao je on.

Smatra da je ovakva ekonomska struktura neodrživa i da Vlada mora da se pozabavi tim problemima.

„Moraju se hitno otvoriti nova radna mjesta“, kazao je on.

Preporučujemo za Vas