Vlada imenovala Filipa Radulovića za izvršnog direktora kompanije "Montenegro Works"

Za članove Odbora direktora "Montenegro Worksa", na predlog Spajića imenovani su Miloš Rajković, Milena Milović, Bodin Šćepanović, Pal Kovač i Ivanka Višnjić

50173 pregleda 170 reakcija 32 komentar(a)
Radulović, Foto: ToMontenegro
Radulović, Foto: ToMontenegro

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici imenovala Filipa Radulovića za izvršnog direktora kompanije "Montengro Works", saznaju Vijesti.

Radulović je do sada bio predsjednik Odbora direktora nacionalne avio kompanije "ToMontenegro".

Vlada je Radulovića imenovala na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i to na period od četiri godine.

Za članove Odbora direktora "Montenegro Worksa", na predlog Spajića imenovani su Miloš Rajković, Milena Milović, Bodin Šćepanović, Pal Kovač (bivši glavni izvršni direktor Crnogorske komercijalne banke) i Ivanka Višnjić.

Vlada je 4. avgusta usvojila odluku o osnivanju kompanije "Montenegro Works", koje će se baviti praćenjem i analizom finansijskog stanja u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države i stručnom podrškom u sprovođenju reformi radi efikasnijeg upravljanja.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izuzeo je ranije mišljenje o formiranju preduzeća "Montenegro Works" smatrajući da je predlog suprotan Zakonu o privrednim društvima, da je takva firma potpuno nepotrebna, da su nejasno definisane njene nadležnosti, buduće djelatnosti i prihodi.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uz Bojanića nisu podržali predlog statuta o osnivanju ove državne firme.

Bonus video: