WORLD TRAVEL MAKET

TO Tivat nastupila na sajmu u Londonu: Dobra aviopovezanost dovodi Britance

“Statistike su pokazale da su ovo turisti koji se najmanje 3-4 mjeseca unaprijed bave planiranjem odmora, interesuje ih više porodičan i miran odmor, a veliku pažnju poklanjaju podjednako i aktivnom kao i pasivnom odmoru”, istakla je Glavočić.
0 komentar(a)
TO Tivat, Foto: TO Tivat
TO Tivat, Foto: TO Tivat
Ažurirano: 08.11.2017. 10:04h

Turistička organizacija Tivta ove je godine poslije duže pauze, uzela učešće na jednom od najvećih turistilkih sajmova u svijetu World Travel market koji je juče završen u Londonu.

Direktorica TOT-a Gabrijela Glavočić kazala je da je nastup u Londonu jedan od prioritetnih imajući u vidu činjenicu da sa britanskog trćišta već nekoliko godina, kontinuirano raste broj turista koji dolaze u Tivat. Britanci su ovog ljeta u tom gradu ostvarili oko 10 hiljada noćenja.

“Statistike su pokazale da su ovo turisti koji se najmanje 3-4 mjeseca unaprijed bave planiranjem odmora, interesuje ih više porodičan i miran odmor, a veliku pažnju poklanjaju podjednako i aktivnom kao i pasivnom odmoru. Fokusirani su na gastronomsku i kulturnu ponudu destinacije za koju se odlučuju, u sezoni ali i sve više u vansezonkim periodima”, istakla je Glavočić.

Predstavnici TO i Opštine Tivat su za vrijeme dva dana trajanja sajma u Londonu održali brojne sastanke, između kojih i sa kompanijom Outlook Media, sa kojom su razmatrili mogućnosti oglašavanja na pojedinim aerodromskim pozicijama u Londonu. Razgovarano je i sa jednom azerbejdžanskom kompanijom koja je pokrenula inicijativu za uvođenje direktne avio linije iz Bakua za Tivat. Na WTM sajmu u Londonu inače, svoju ponudu predstavilo je 50.000 izlagača iz cijelog svijeta i preko 2.000 predstavnika medija. Kako je saopšteno iz TOT-a,s obzirom na dobru aviopovezanost Crne Gore, odnosno Tivta sa pojedinim britanskim gradovima, u fokusu crnogorske kampanje na WTM-u bile su aktivnosti usmjerene na povećanje broja noćenja sa ovog tržišta i produženje turističke sezone.

Pored Montenegro Airlinesa, Crnu Goru sa Velikom Britanijom povezuju i low cost kompanije Ryanair i EasyJet, a od naredne sezone iz više britanskih gradova za Crnu Gori letjeće i čarter kompanija Thomson Airways. “Britanski turoperatori koji posluju na teritoriji Crne Gore su Thomson, Thomas Cook, First Choice, Monarch Cosmos, Kuoni, Balkan Holidays i drugi. O uspješnoj promociji CG na ovom tržištu, govore i već realizovane saradnje sa renomiranim medijskim kućama kao što su: Travel Weekly, Sunday Times, Ultra travel, TID, Haffington Post, Travel trade Gazzete i mnogi drugi.”- zaključuje se u saopštenju TO Tivat.

Preporučujemo za Vas